Ziekenhuis en woonzorgcentrum zien inspanningen voor geestelijke gezondheid beloond

Ziekenhuis en woonzorgcentrum zien inspanningen voor geestelijke gezondheid beloond

Een delegatie van medewerkers en patiënten van AZ Lokeren en Ter Engelen mocht de trofee in ontvangst nemen. Foto: ies

Lokeren -

Twee Lokerse zorgvoorzieningen, het AZ en het woonzorgcentrum Ter Engelen, mogen zich een jaar lang Ambassadeur van de Veerkracht noemen. Ze kregen die titel van de vzw Logo Gezond+, voor hun inspanningen voor geestelijke gezondheid.

Het AZ Lokeren is bijzonder trots op de nieuwe titel. “Als kleinste ziekenhuis van Vlaanderen beschikken we niet altijd over grote budgetten, maar deze bekroning bewijst dat je met creativiteit, de juiste ondersteuning en veel enthousiasme grote dingen kan bereiken”, zegt Marleen Van Rijsselberghe, directrice verpleging.

Waarom het ziekenhuis een Ambassadeur van de Veerkracht is geworden? Onder meer omdat medewerkers van het ziekenhuis een gratis cursus mindfulness kunnen volgen en omdat personeelsleden relaxatiemassage krijgen.

Teamspirit

De teamspirit werd ook talloze keren aangewakkerd met doe-opdrachten, het ziekenhuis deed mee aan de 10.000 stappenclash en er werd een stiltewandeling opgezet, om maar enkele voorbeelden te noemen. In 2019 gaat het AZ Lokeren verder op dat elan, want de reacties van het personeel zijn uitermate positief.

Het woonzorgcentrum Ter Engelen bracht het afgelopen jaar bewoners, familie, personeelsleden en vrijwilligers bijeen om een grote strik van maar liefst 800 meter te breien. Die strik wordt over twee weken rond Ter Engelen gehangen.

Derde leeftijd

“In de maand november, tijdens de week van de derde leeftijd, willen we onze bewoners een extra hart onder de riem steken door ons centrum ook letterlijk warm in te pakken”, zegt animatrice Cindy De Pauw. “Zo willen we onze verbondenheid met alle bewoners duidelijk zichtbaar maken.”

Zowel De Pauw van Ter Engelen als Van Rijsselberghe van het AZ bedanken Kathleen Beirnaert van het Lokerse Sociaal Huis voor haar enthousiasme om deel te nemen aan het project Samen Veerkrachtig. Zij moedigde 18 Lokerse organisaties en zorgvoorzieningen aan om het thema veerkracht op hun programma te zetten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio