Ruim twee jaar rijverbod voor onbeschofte wegpiraat van amper 18 jaar

Ruim twee jaar rijverbod voor onbeschofte wegpiraat van amper 18 jaar

Politierechter Peter D’Hondt. Foto: Photo News

Lokeren -

Tarik E.A. (18) uit Lokeren is door de politierechtbank in Dendermonde veroordeeld tot een rijverbod van twee jaar en negen maanden. De man was in juni van vorig jaar twee keer kort na elkaar zonder rijbewijs betrapt achter het stuur.

Op 18 juni van vorig jaar werd Tarik E.A. opgemerkt toen hij met hoge snelheid door een straat met spelende kinderen reed. Op dat moment was hij zeventien jaar, had hij geen rijbewijs en gebruikte hij de auto van zijn vriendin.

Een week eerder was E.A. ook al eens betrapt achter het stuur van diezelfde wagen, uiteraard ook zonder rijbewijs.

Haaranalyse

Uit een haaranalyse bleek dat Tarik E.A., die al een verleden bij de jeugdrechtbank heeft, een zware cannabisgebruiker is. “Maar met dat roken van weed ben ik gestopt”, verklaarde hij tijdens zijn proces. “Ik ben een keurige jongen.”

Dat laatste bleek in elk geval niet uit de manier waarop hij de rechter aanspraak. Dat deed hij steevast snauwend en aanvallend. “Heeft men ooit al eens uw IQ gemeten”, vroeg rechter Peter D'Hondt na een zoveelste onbeleefde uitlating van de beklaagde. Die antwoordde bevestigend, maar wist niet meer “wat het resultaat daarvan precies was”. “Maar in elk geval genoeg”, beet E.A. de rechter nog toe.

Ouders moeten betalen

Ook zijn ouders, waarmee de jongeman openlijk in conflict ligt, waren aanwezig tijdens het proces. Zij zullen moeten opdraaien voor de 4.800 euro aan boetes die in het vonnis werden uitgesproken. De partner van E.A., die hem haar auto leende, werd een geldboete van 3.600 euro opgelegd. Tarik E. A. werd bovenop zijn rijverbod ook nog tot twee keer toe ongeschikt verklaard om ooit nog met een wagen te rijden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees