Tom Van Asbroeck vindt onderdak bij Israel Cycling Academy: “Competitiebeest herontdekken”

Tom Van Asbroeck vindt onderdak bij Israel Cycling Academy: “Competitiebeest herontdekken”

Tom Van Asbroeck rijdt de volgende twee jaar voor Israel Cycling Academy, een professioneel continentale ploeg uit het gelijknamige land. De Oost-Vlaming kreeg pas laat op het seizoen dat er bij Education First voor hem geen plaats meer was.

De toekomst lacht Tom Van Asbroeck bij Israel Cycling Academy opnieuw toe. De 28-jarige prof uit Lede rijdt de volgende twee seizoenen bij het professioneel continentaal team waar ook Eric Van Lancker ploegleider is. Van Asbroeck zat op 28 september nog in nesten toen hij een kort, zakelijk mailtje kreeg van Jonathan Vaughters dat er bij Education First-Drapac ging plaats meer was. Wat rijkelijk te laat was om zich dan nog aan te bieden op een transfermarkt die dan al zo goed als gesloten was. Ook al was hij zelfs bij de start van de Vuelta einde augustus nog beloofd dat hij kon bijtekenen.

De reikende hand komt dus uit het oosten, waar de winnaar van de Europe Tour van vier jaar geleden en de bronzen medaille van het WK U23 van Valkenburg 2011 een contract voor twee jaar kon tekenen. Dat is een team waarnaar Ben Hermans het voorbije seizoen uitweek en dat net onder de World Tour koerst, maar met de Girostart in Jeruzalem in mei voor een eerste keer meedeed aan een grote ronde. Met Matthias Brändle (Trek-Segafredo), Rudy Barbier (AG2R-La Mondiale) en Davide Cimolai (Groupama-FDJ) lijkt Van Asbroeck de vierde aanwinst te worden met naam.

Het Israëlische team wil volgend jaar in de Vlaamse voorjaarsklassiekers mee op de voorgrond treden en daarin krijgt de ex-helper van Sep Vanmarcke nu eigen kansen. Israel Cycling Academy is bereid ook voldoende renners aan boord te nemen om volgend jaar heel het seizoen competitief te zijn.

Competitiebeest herontdekken

Tom Van Asbroeck is heel blij met zijn nieuwe werkgever: “Ik wil het competitiebeest in mij herontdekken. De uitdaging is heel simpel: punten scoren zodat we het beste professioneel continentale team worden met het oog op de hervormingen in de World Tour van 2020. In vergelijking met vier jaar geleden toen ik de Europe Tour won, ben ik sterker geworden en deed ik veel ervaring op.”

Ploegleider Eric Van Lancker kent hij eveneens van de periode bij Jonathan Vaughters. De West-Vlaamse ploegleider werd op dezelfde, even laattijdige manier, een jaar eerder bedankt voor bewezen diensten. “Dit jaar wonnen we al drie 1.1.-wedstrijden zoals de Great War Remembrance Race met Mihkel Raim. Ik ben blij dat de mensen die dit jaar scoorden niet enkel blijven maar dat we nu met de geciteerde aanwinsten op verschillende paarden kunnen wedden in de finale van de Vlaamse voorjaarswedstrijden.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.