Passagiers blijven onwetend achter en komen te laat op werk

Defecte boten teisteren werking DeWaterbus, en dat komt door alle troep in de Schelde

Defecte boten teisteren werking DeWaterbus, en dat komt door alle troep in de Schelde

DeWaterbus meert aan in Kruibeke en vaart door naar Antwerpen. Foto: dvk

Kruibeke / Beveren-Waas -

DeWaterbus heeft sinds kort haar vaarroute uitgebreid tot in Kallo. Het succesvolle vervoersalternatief heeft echter vaak te kampen met defecte vaartuigen, waarvan vuil water de oorzaak is. Onwetende passagiers blijven tevergeefs wachten op een boot.

Wie een alternatief zoekt voor de auto om in Antwerpen te geraken, zal ongetwijfeld al op DeWaterbus gebotst zijn. Op een half uurtje sta je van in Hemiksem op het Steenplein in Antwerpen. Maar geregeld verschijnen er op sociale media klachten over een gebrekkige dienstverlening.

DeWaterbus vaart momenteel met drie boten, maar wanneer er eentje niet operationeel is, valt het hele schema in het water. De passagiers komen dat meestal pas te weten wanneer ze staan te wachten op de aanlegsteiger, en dat leidt tot frustraties. Mensen die rekenen op de snelle verbinding naar Antwerpen komen dan vaak te laat op het werk of geraken niet meer thuis en moeten dan last minute op zoek naar een alternatief.

“Onze boten hebben erg te lijden onder alle rotzooi die in de Schelde ronddrijft”, zegt operationeel manager Michiel Akkerman. “De schroeven zijn redelijk gevoelig en raken beschadigd door drijfhout en andere zaken zoals afval, en dat houdt de boot dan aan wal. We kunnen moeilijk de Schelde opruimen, dus is de beste oplossing een reserveboot. Die komt er binnen twee maanden en zal een groot verschil maken.”

Digitale infoborden

Om de mensen op de hoogte te brengen van eventuele veranderingen in het vaarschema heeft DeWaterbus een app, een Facebookpagina en een website. En toch blijkt dat niet voldoende. “De mensen die voor het eerst van onze diensten gebruikmaken, hebben vaak de app nog niet geïnstalleerd en er zijn ook veel mensen zonder smartphone. Om ook voor die mensen duidelijke communicatie te voorzien, zijn we bezig met digitale schermen op de steiger te plaatsen waar realtime info op zal verschijnen. Ook wachthuisjes zullen voorzien worden, maar daar moeten de juiste vergunningen voor geregeld worden, en dat neemt tijd in beslag. We moeten er nu voor zorgen dat we betrouwbaar blijven, en daar zal de reserveboot ons zeker en vast bij helpen”, aldus Akkerman.

Je kan DeWaterbus nog tot 26 november gratis tot in Kallo nemen.

INFO

https://www.dewaterbus.be/

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio