Scholengroep EDUGO sluit 20-jarig bestaan af met Feestival

Vrijdagavond werd de bekende volleybaltempel Edugo Arena in Oostakker even omgevormd tot een concerthal. De scholengroep EDUGO vierde er het twintigjarig bestaan van de scholengroep. EDUGO ontstond uit de fusie van de jongensschool van de Broeders van Oostakker, de meisjesschool Onze Lieve Vrouw Rozenkrans uit Oostakker en Spes Nostra uit Lochristi. Voor een volgelopen Arena toonden leerlingen en leerkrachten wat EDUGO aan talent in huis heeft.

EDUGO gaf eerder dit jaar al de aanzet van  het jubileum, toen in september vijf Oostakkerse bakkers samen een taart van 150 kilogram bakten met daarop het logo van de scholengroep.

Onder de noemer Feestival brachten vrijdagavond niet minder dan 200 leerlingen uit diverse kleuter-, lagere en middelbare afdelingen het beste van zichzelf in een 100 minuten durende show. 1.200 aanwezigen zagen hun oogappels dansen, zingen, acteren en turnen. Een straf orkest onder leiding van Wim Verbeke, de muziekale motor achter Feestival, leidde het geheel in goede banen. 

In de show zaten onder meer fragmenten uit de Wizard van Oz en Grease, een kleurrijke voorstelling rond het thema ‘respect’ en tegen ‘pesten’. De allerkleinsten deelden het podium samen met oudere leerlingen. We zagen ook leerlingen die solo en in groep hun zang- en danstalent toonden op nummers van Gers Pardoel, The Black Eyed Peas en nog andere. Naast muziek toonden verschillende leerlingen hun kunsten op vlak van tumbling. Op de tonen van ‘Call me maybe’ – live gezongen op het podium - verscheen op twee grote schermen een grappige compilatiefilm van EDUGOmedewerkers, van directeurs tot ondersteunend personeel. Het ‘20 jaar EDUGO lied’, vormde de apotheose van het jubileum.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio