Gravensteen uurtje later open om tienduizenden toeristen ter wille te zijn

Gravensteen uurtje later open om tienduizenden toeristen ter wille te zijn

Foto: Marc Soubron/archief

Gent -

Sinds deze maand is het Gravensteen in Gent niet meer tot 17 uur, maar tot 18 uur open. Het is een toegift aan de tienduizenden toeristen die graag in de namiddag de burcht bezoeken.

Sinds 1 november heeft het Gravensteen nieuwe openingsuren: van 10 tot 18 uur. Tot 31 oktober was het monument open tussen 9 tot 17 uur. “Maar tussen 9 en 10 uur zijn er zeer weinig bezoekers. In de late namiddag daarentegen zijn er wel vaak mensen die het Gravensteen nog willen bezoeken”, klinkt het bij de Stad.

Het stadsbestuur besliste daarom om de openingsuren een uur te verschuiven. “Om beter te beantwoorden aan de noden van de internationale toerist is het wenselijk om tot 18 uur open te blijven. Het laatste ticket wordt verkocht om 17 uur”, staat te lezen in besluiten van het schepencollege.

Recordaantal bezoekers

Vorig jaar bezochten 345.000 mensen het Gravensteen, een record. De verwachting is dat het nog drukker wordt in de burcht. Er is net een nieuwe audiogids gelanceerd en de ingang wordt binnenkort verbouwd.

Scholen die het Gravensteen willen bezoeken met hun leerlingen, doen dat het liefst wél al om 9 uur. Dat blijft mogelijk, maar moet wel worden aangevraagd bij Historische Huizen, de stadsdienst die het Gravensteen beheert.

Vanaf 15 december is het Gravensteen voor de kerstperiode op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond open tot 22 uur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio