Zo oefent politie van Dubai met vliegende motorfiets

De politie van Dubai krijgen momenteel trainingen om hoverbikes te besturen. De vliegende motorfietsen moeten agenten helpen om sneller op moeilijk bereikbare plaatsen te geraken.

Het voertuig is afkomstig van Hoversurf, een Russisch bedrijf gevestigd in Californië dat zich volledig focust op drones. Vorig jaar kwamen ze tot een deal met de politie, waarbij de fabrikant de exemplaren van de eerste serieproductie aan het korps zou schenken. Zeer handig, aangezien het prijskaartje voor één hoverbike 130.000 euro bedraagt. Bovendien worden potentiële kopers ook gescreend om er zeker van te zijn dat ze goed zullen omgaan met de nieuwe technologie.

“Op dit moment zijn er al twee crews aan het leren om een hoverbike te besturen”, vertelde Khalid Nasser Alrazooqi, algemeen directeur bij de politie van Dubai. “We zijn van plan om dat cijfer nog op te krikken.”

Ook het aantal hoverbikes waartoe de politie beschikt, zal in de komende maanden stijgen. Ze hopen de futuristische voertuigen vanaf 2020 in te kunnen schakelen tijdens interventies.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees