AC Sparta Laarne zijn de snelste jongeren, Fietsclub Admiraal het snelst op rollen

FOTO. Team Politiezone Regio Puyenbroeck 2 wint vierurenloop 11.11.11

De vierurenloop editie 2018 zit erop. De estafetteloop eindigde uiteindelijk droog, en het tweede team van de Politiezone Regio Puyenbroeck mocht de begeerde beker meenemen naar het commissariaat. Zij liepen 105 ronden, twee meer dan het team van Garage Cnudde en Boekhoudkantoor Dirk Boon, een ex aequo dus. Bij de jeugd ging de overwinning naar AC Sparta Laarne, met 102 rondjes, voor de Turboslakken en The Dynamo Boys. De trofee op rollen was voor Fietsclub Admiraal uit Destelbergen die 230,44 km fietsten gedurende vier uur.

Initiatiefnemer Dirk Everaert blikt tevreden terug op de afgelopen editie: "Een recordaantal ploegen dit keer, en dat betekent dat we trouwe lopers hebben en dat ze tevreden zijn over het concept. Het was een mooie editie en het eerste uurtje regen heeft daar niet echt een domper op gezet. Integendeel, ik denk dat veel mensen blij waren met die verfrissing. Als ik terugkijk denk ik dat het dit keer een gemoedelijker namiddag was dan anders, dat de mensen zich geamuseerd hebben en vooral ook een recreatieve loop beleefd hebben. En dat is altijd onze bedoeling geweest, meer dan looprecords scherper te stellen. Het mooie na zoveel jaren vind ik dat we altijd een mooie mix van deelnemers hebben. Zeer enthousiaste jeugdploegen, maar ook een deelnemer van 69 jaar. De vierurenloop is dus voor iedereen. We hebben ook een hommage willen brengen aan Chris De Vuyst, die jaren een van de boegbeelden is geweest, ook in jullie ploegen van Lochristi Blogt. Wie de schermen deze middag aandachtig gevolgd heeft, heeft de boodschap zeker meegekregen. Zo'n menselijk drama hoort er misschien ook bij, maar liefst niet te veel", besluit Dirk, die een stevige crew van zo'n 35 mensen rond zich heeft om de vierurenloop op poten te zetten. Elk jaar opnieuw, met succes. 

De integrale uitslag vindt u in de afbeeldingen, vlak na de foto's van de podia. Aansluitend ook nog beelden van de lopers tijdens het laatste kwartier, in de hallen van Floréac. Voor sommigen was het puffen en hijgen en naar de eindmeet strompelen, enkelen schakelden nog een versnelling hoger en flitsten nog aan een duizelingwekkende snelheid voorbij. U wist het al: de vierurenloop is er voor iedereen, en dat is net de charme van het sportieve evenement ten voordele van het goede doel. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio