Onthoofd lichaam van dakloze gevonden in Frankrijk, vier vrouwen opgepakt

Onthoofd lichaam van dakloze gevonden in Frankrijk, vier vrouwen opgepakt

Archiefbeeld Foto: AFP

In de buurt van de Franse stad Rouen in Normandië zijn een onthoofd en verhakkeld lichaam in de Seine aangetroffen. Vier vrouwen werden in verdenking gesteld, onder meer voor moord. Drie vrouwen moeten voorlopig in de cel blijven, meldt het parket van Rouen zondag. De vierde moet zich ter beschikking houden van het gerecht. Het slachtoffer is een man van 45.

Zaterdag meldde het parket reeds dat vier vrouwen opgepakt werden. Het gaat om de partner van het slachtoffer, twee vriendinnen van de partner en haar moeder. Twee van de vrouwen worden aangehouden voor moord en van het versnijden van het lichaam, en twee voor het niet verhinderen van een misdrijf op een persoon.

De lugubere ontdekking dateert al van een week geleden. De rivierpolitie vond zondag in de gemeente Amfreville-la-Mivoie, aan de oevers van de Seine, menselijke resten die verpakt waren in een zeildoek. Het ging om een romp, zonder hoofd, handen en voeten.

Het slachtoffer kon afgelopen woensdag geïdentificeerd worden dankzij DNA-sporen. Het gaat om een 45-jarige man zonder vast adres, die gekend was bij de politie voor onder meer diefstal. Op 7 november werd een onderzoek opgestart en personen ondervraagd. Nu zijn dus vier vrouwen opgepakt en voorlopig aangehouden. Andere delen van het lijk zijn woensdag aangetroffen in Pont-de-l’Arche in de rivier Eure, op 16 kilometer van de vindplaats van de romp, aldus een gerechtelijke bron.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees