Celebs

Chaos tijdens ticketverkoop voor reünie Spice Girls: Ticketmaster opent per ongeluk 2 minuten te vroeg

Chaos tijdens ticketverkoop voor reünie Spice Girls: Ticketmaster opent per ongeluk 2 minuten te vroeg

Foto: REUTERS

De ticketverkoop voor de reünietournee van de Spice Girls is in chaos geëindigd. Doordat Ticketmaster de online tool twee minuten eerder had opengezet dan aangekondigd zijn nu duizenden fans woedend over het “oneerlijke verloop” van de verkoop. Het gevolg is dramatisch voor de liefhebbers: mensen die normaal op tijd waren geweest, kunnen nu enkel nog tickets kopen aan woekerprijzen van wel 800 euro.

Muziekliefhebbers maken het vaker mee: tickets voor concerten van populaire internationale artiesten of festivals zijn in een mum van tijd uitverkocht. Het is dan ook broodnodig om stipt op tijd voor de computer te zitten om zo snel mogelijk toch een kaartje in de wacht te kunnen slepen.

LEES OOK. Victoria doet amper mee, maar toch verdient ze miljoenen aan tournee: dit bedrag krijgt elke Spice Girl voor reünie

Chaos

Maar bij de ticketverkoop van de felbesproken nieuwe tournee van de Spice Girls liep het mis. Het feit dat de Britse meidengroep uit de jaren 90 slechts zes concerten zou spelen in het Verenigd Koninkrijk beloofde al een ware stormloop. De prijs van de tickets (75 euro) was ook nog eens relatief schappelijk voor een eenmalige tournee van een popsensatie voor fans die ondertussen hun kost verdienen.

Chaos tijdens ticketverkoop voor reünie Spice Girls: Ticketmaster opent per ongeluk 2 minuten te vroeg
Foto: EPA-EFE

De situatie was echter erger toen de digitale poorten twee minuten voor aanvangstijd al open werd gegooid. Niet om 10u30, maar om 10u28 startte de verkoop met chaos tot gevolg. Fans die al in de digitale wachtrij aan het wachten waren, werden plots uit de tool gegooid. Ze maakten geen kans meer om in de luttele minuten daarna nog op tijd in het systeem binnen te raken.

Woekerprijzen

“Technische problemen”, klinkt het bij Ticketmaster, die mea culpa slaat. De verontschuldigingen zijn vriendelijk, maar voor fans blijft het een drama. De vier extra concerten, die enkele uren later werden aangekondigd, konden geen soelaas bieden, want ook die waren razendsnel uitverkocht. Wie nu nog een kaartje in de wacht wil slepen, betaalt op tweedehandsites van 190 euro tot maar liefst 800 euro.

 

 

 

 

Spice Girls

Hun start mag dan al 22 jaar geleden zijn, de Spice Girls zijn weer helemaal terug. “Ginger” (Geri Halliwell, nu 46), “Baby” (Emma Bunton, nu 42), “Scary” (Melanie Brown, nu 43) en “Sporty” (Melanie Chisholm, nu 44) halen opnieuw hun felle outfits, hun buffalo’s, hun enthousiaste choreografieën en hun gekleurde haren boven om het publiek te entertainen. Posh Spice (Victoria Beckham) komt maar tijdens één optreden even langs. Dat kondigden ze begin deze week aan via hun sociale media.

De Britse meidengroep scheerde van 1996 tot 2001 hoge toppen met nummers als ‘Wannabe’ en ‘Say You’ll Be There’. Hun felle outfits, hun enthousiaste choreografieën en hun gekleurde haren waren zo iconisch dat ze in het geheugen gegrift staan bij heel wat millennials. In 2007 was er al eens een reünie en in 2012, tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen, trad de meidengroep nog een keertje op. In februari van dit jaar kwamen de vijf bij elkaar en dat werd op social media breed uitgemeten. Victoria was er toen wel bij.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees