Vier op vier voor Van der Poel in Superprestige: ook op loodzware omloop van Gavere staat er geen maat op Europees kampioen

Vier op vier voor Van der Poel in Superprestige: ook op loodzware omloop van Gavere staat er geen maat op Europees kampioen

Vier op vier voor Mathieu van der Poel in de Superprestige. Ook in de modder en op het loodzware parcours van Gavere stond er geen maat op de dominantie van de Europees kampioen. De Nederlander won met 20 seconden op Toon Aerts, wereldkampioen Wout van Aert moest tevreden zijn met plek drie. Het Britse toptalent Thomas Pidcock werd de verrassende vierde.

De rest van het pak moet dit seizoen de hegemonie van de Nederlander ondergaan. Zaterdag was hij ook al voor de eerste keer de beste in de Jaarmarktcross in Niel, de tweede manche van de DVV Trofee veldrijden. In dat klassement is Toon Aerts de leider. In Asper-Gavere was het dan weer de tweede zege voor Van der Poel, in 2016 was hij er al eens de beste. Vorig jaar ging de winst er naar Wout van Aert, de voorlopig laatste overwinning van de wereldkampioen in de Superprestige. De vijfde manche van het seizoen wordt op 16 december in het Limburgse Zonhoven gereden.

 

>

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.