Wanneer één tweet de Nederlandse marine plots 2.400 stroopwafels oplevert

Wanneer één tweet de Nederlandse marine plots 2.400 stroopwafels oplevert

Foto: Defensie

De soldaten van de Nederlandse marine mogen hun vingers aflikken, want zij kregen dankzij een ludieke Twitterconversatie maar liefst 2.400 stroopwafels geleverd.

Het begon allemaal met een tweet van de Nederlandse minister van Defensie, Ank Bijleveld. De politica was immers een kijkje gaan nemen bij de oefeningen van de marinetroepen in het regenachtige Schotland. Enthousiast postte ze een foto van zichzelf in één van de speedboten met als bijschrift: “Geen man overboord! Op bezoek bij de mariniers in Schotland. Het weer zit gelukkig ‘nog’ mee.”

Een volger van de minister vond dat wel grappig en tweette lachend: “Hebben ze wel regenjassen?” En dat zette zo het één en ander in gang. Het korps van de mariniers had immers gezien dat de man in kwestie een Enschedese stroopwafelbakker was. Die kans konden ze natuurlijk niet laten liggen. Enkele minuten later volgde dan ook deze boodschap.

“Ja, maar géén stroopwafels. Wij herhalen: géén stroopwafels. We zijn met 2368 mariniers in totaal. Adresgegevens kunnen per DM. Bezorgen geen probleem, afhalen lukt ons ook nog wel. Groetjes, de mariniers”, stond er.

Met een glimlach besefte de stroopwafelbakker dat hij zichzelf in de schijnwerpers had gezet. Hij aarzelde geen seconden en ging aan de bak. In het totaal maakte hij maar liefst 2.400 koeken, die hij zelf persoonlijk ging afgeven bij de marine. Met een regenjas aan waarop een passende boodschap stond. “Make stroopwafels, not war.”

En de mannen en vrouwen van Defensie in het buitenland? Die waren uiteraard dolblij. Het korps reageert tevreden via Twitter. “Stroopwafels zijn moraalboosters voor onze mariniers in Schotland, Noorwegen, Nederland, Caribisch gebied en zo wijd de wereld strekt!”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees