Straffe beelden: Furieuze Verstappen gaat collega bijna te lijf na botsing... en krijgt opvallende straf

Max Verstappen zag zich zondagavond een nieuwe GP-zege door de neus geboord worden door generatiegenoot Esteban Ocon. Onze noorderbuur werd door Ocon, die op dat moment een ronde achterstand had, op knullige wijze van de baan getikt. Wereldkampioen Lewis Hamilton kreeg zo de zege cadeau. Een furieuze Verstappen ging na de race meteen de confrontatie aan met Ocon, waarbij hij zijn Franse collega meermaals duwde. De jonge Nederlander kent nu ook zijn sanctie: hij moet in de komende zes maanden twee dagen een taakstraf uitvoeren.

LEES OOK. Hamilton wint Grote Prijs van Brazilië, Verstappen verliest zege na botsing met achterblijver

Verstappen werd na de race naar de stewards geroepen om tekst en uitleg te geven over de duwpartij. Hij krijgt nu een straf voor de “fysieke mishandeling” van Ocon: hij moet van de FIA twee dagen lang een taakstraf uitvoeren. Wat die zal inhouden, is nog niet bekend. Het duo werd na het overleg met de FIA ook gespot toen ze in de paddock elkaar de hand reikten. Of alles ook écht koek en ei is tussen de twee rivalen, is nog maar de vraag.

Verstappen ging na de podiumceremonie meteen naar binnen en vierde niet mee met winnaar Lewis Hamilton en nummer drie Kimi Räikkönen. De Nederlander liet op een Instagrampost van Ocon ook meteen een veelzeggend bericht achter.

Straffe beelden: Furieuze Verstappen gaat collega bijna te lijf na botsing... en krijgt opvallende straf

Bekijk hier de beelden van de botsing:

 

Corrigeer