Britse prins Charles nodigt Filip en Mathilde uit op zijn verjaardagsfeestje

Britse prins Charles nodigt Filip en Mathilde uit op zijn verjaardagsfeestje

Prins Charles viert woensdag zijn 70ste verjaardag. Foto: AP

De Britse prins Charles heeft ­koning Filip en koningin Mathilde uitgenodigd voor zijn verjaardagsfeestje ­komende woensdag. Dat heeft het koninklijk paleis in Brussel bevestigd aan onze redactie. De langst wachtende troonopvolger ter wereld wordt 70.

Eigenlijk komt de uitnodiging van de Britse koningin Elizabeth (92), die het feestje in de officiële zalen van Buckingham Palace ­organiseert. Over het programma wordt niet gecommuniceerd. Het gaat nu eenmaal om een privé-evenement. Britse royaltywatchers gaan ervan uit dat de Queen een speech zal geven als eerbetoon aan haar jarige zoon.

Ons vorstenpaar zal in Londen de Deense kroonprins Frederik en diens echtgenote Mary terugzien. Ook de Noorse koning Harald en koningin Sonja reizen af naar Londen, net zoals kroonprins ­Haakon en zijn vrouw Mette-Marit, die onlangs in het nieuws kwam met haar on­geneeslijke longziekte.

Het Nederlandse ­koningshuis stuurt een of meerdere vertegenwoordigers, mogelijk koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees