Sniper Cycling wil schadeloosstelling van half miljoen euro maar kamp Van Aert denkt niet aan betalen

Sniper Cycling wil schadeloosstelling van half miljoen euro maar kamp Van Aert denkt niet aan betalen

Foto: Photo News

De pijnlijke soap tussen Wout van Aert en diens ex-werkgever Nick Nuyens duurt voort. Het Laatste Nieuws meldt dat Sniper Cycling, de vennootschap achter het team van Nick Nuyens, een schadeloosstelling van meer dan een half miljoen euro eist.

Rudi Desmet, advocaat van Sniper Cycling, kan of wil het bedrag niet bevestigen. “Ik ga hier geen bedragen noemen, dat is voor de arbeidsrechtbank”, klinkt het diplomatisch. En ook in het kamp Van Aert vallen ze toch een beetje uit de lucht. “Van bedragen weten wij niets”, aldus manager Jef Van den Bosch.

Die vraagt zich trouwens af waarom of waarvoor ze zouden moeten betalen. “Wout heeft op een verschrikkelijk moeilijk moment, daags voor zijn afreis naar de Verenigde Staten, zijn contract om dringende redenen verbroken. Hij heeft zijn contract niet verbroken omdat hij elders meer geld kon verdienen.” En dus is het nu aan de arbeidsrechter om een oordeel te vellen. Die doet pas in oktober van volgend jaar.

LEES OOK. Wout van Aert heeft het mentaal zwaarder dan gedacht en haalt uit naar criticasters: “Fuck de haters”

Van Aert verdedigt sinds zijn démarche de kleuren van enkele privésponsors en hoopt in maart van volgend jaar gewoon aan de slag te kunnen bij een regulier profteam, bij voorkeur het Nederlandse Jumbo, het team waar hij per 1 januari 2020 sowieso in dienst treedt.

Volgens Sniper heeft hij hiervoor hun toestemming nodig en daar willen ze centen voor zien. Wordt er niet betaald, dan zal Wout van Aert volgend seizoen niet koersen. Bizar element: Sniper heeft wel moeten toestaan dat Van Aert momenteel als veldrijder mag/kan koersen, ook hiervoor heeft Van Aert de toelating gekregen van de instanties. Waar ligt dan het verschil met de weg?

LEES OOK. ANALYSE. Is het einde van de veldrijder Wout van Aert nakend?

Een definitieve uitspraak voor de arbeidsrechtbank volgt dus pas in oktober van volgend jaar wanneer het bewuste wegseizoen al lang weer is afgelopen en het nieuwe veldritseizoen al op gang is getrapt. Dat worden nog elf lange maanden.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.