Tegenstanders Zwarte Piet blokkeren brug tijdens demonstratie, politie grijpt in

Tegenstanders van Zwarte Piet hebben maandagochtend een demonstratie gehouden in de Nederlandse gemeente Hilversum. Daarbij blokkeerden ze een loopbrug, waardoor de politie uiteindelijk moest ingrijpen.

Volgens de politie ging het om een onaangekondigde demonstratie. Tegenstanders van Zwarte Piet trokken naar het Mediapark in Hilversum om er een brug te blokkeren.

De activisten wilden dat de publieke omroep NTR in het Sinterklaasjournaal, dat maandagavond van start gaat, Zwarte Pieten vervangt door roetveeg- en andere pieten. De demonstranten hadden een spandoek bij met de tekst: NTR komt niet over de brug.

Roetveegpieten

Maandagavond begint een nieuwe editie van het Sinterklaasjournaal. Hoewel de NTR net als voorgaande jaren vooraf niks wilde zeggen over de verhaallijn van het programma, is al wel bekend dat de Sint dit jaar wordt bijgestaan door roetveegpieten.

De roetveegpieten verschillen volgens de NTR wel van kleur. “Naar gelang ze vaker door de schoorsteen zijn gegaan, worden ze zwarter”, liet een woordvoerder eerder weten. “Er zijn er ook bij die helemaal zwart zijn.”

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees