Universiteit Antwerpen leert middelbare scholieren boekhouden via YouTube

Universiteit Antwerpen leert middelbare scholieren boekhouden via YouTube

Foto: DBA

Antwerpen -

De Universiteit Antwerpen heeft drie YouTube-kanalen gelanceerd met korte video’s over wiskunde, statistiek en boekhouden. De filmpjes zijn oorspronkelijk bedoeld om de basiskennis van universiteitsstudenten op te frissen, maar vormen ook een prima aanvulling op de lessen van middelbare scholieren.

Sinds 2016 maakt de UA voor haar studenten Economie en Bedrijfswetenschappen korte video’s waarin theorie en oefeningen beknopt toegelicht worden. Die kennisfilmpjes zijn erg populair bij de studenten. “Zeker op de dagen voorafgaand aan het examen piekt het bezoek aan onze servers”, zegt assistente Christine Lippens.

“Toen ik vorig jaar enkele video’s op YouTube plaatste voor een collega-assistent van wie de studenten geen toegang hadden tot het interne videoplatform, merkte ik dat sommige video’s op YouTube erg goed bekeken werden”, zegt Lippens. “Zo ontstond het idee om alle contentvideo’s van UAntwerpen over bedrijfskundige en wiskundige topics online te zetten.”

Volgens de universiteit abonneerden zich al verscheidene leraars boekhouden op het YouTube-kanaal. Ook scholieren reageren enthousiast op de filmpjes. Koen Vandenbempt, decaan van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie, zegt dat secundaire scholen veel hebben aan kwalitatieve online clips, maar ze er de tijd en middelen niet voor hebben. “Daarom willen wij helpen. Met veel plezier stellen we de clips via YouTube nu online beschikbaar voor alle geïnteresseerden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees