Staking Bpost is afgelopen: werk wordt maandagavond hervat

Staking Bpost is afgelopen: werk wordt maandagavond hervat

Foto: vrs

Het werk wordt maandagavond hervat bij Bpost. Dat is maandagmiddag beslist na onderhandelingen tussen vakbonden en directie. Een akkoord is er nog niet, maar “omwille van positieve evoluties is er beslist om de acties te onderbreken”, aldus vakbondsman Jean-Pierre Nyns (ACOD). De gesprekken worden maandagnamiddag voortgezet.

In een gemeenschappelijke mededeling laten het bedrijf en de bonden weten dat er vooruitgang geboekt werd in de bespreking van de voorstellen die op tafel liggen. “Ze vormen een belangrijke basis voor een akkoord omtrent het welzijn van de medewerkers en de toekomstplannen van Bpost, met als doel het vertrouwen te herstellen”, klinkt het.

De directie benadrukt dat ze bijzonder tevreden is van de geboekte vooruitgang en dat de dienstverlening opnieuw verzekerd kan worden op een cruciaal moment voor haar klanten.

De bonden en de directie gaan nu “in alle sereniteit verder werken om de verschillende afspraken verder te concretiseren tot een finaal akkoord”. Beide partijen onthouden zich voorlopig van verdere commentaar, luidt het in de gezamenlijke mededeling.

De Croo tevreden

Bevoegd minister Alexander De Croo (Open VLD) is tevreden dat het werk wordt hervat. “Dat is een belangrijk signaal en een teken van vertrouwen”, zegt de vicepremier.

Hij hoopt nu dat de dialoog “in alle sereniteit en met respect voor elkaar wordt verdergezet” en dat “bonden en directie snel tot concrete afspraken komen om de rekruteringsproblemen op te lossen, de werkdruk beheersbaar te houden en het bedrijf klaar te stomen om ook in de toekomst sterk en succesvol te blijven.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees