Nieuwe aanplakborden promoten jeugd in Deinze

 Nieuwe aanplakborden promoten jeugd in Deinze

Van links naar rechts schepen Rutger De Reu (CD&V), Floren Muys van de Deinse Jeugdraad, gemeenteraadslid Tess Minnens (Open Deinze) die het probleem aankaartte in de gemeenteraad en schepen Bart Van Thuyne (CD&V). Foto: John De Vlieger

Deinze - De stedelijke jeugdraad van Deinze stelde de vraag aan het stadsbestuur om meer aanplakborden voor de bekendmaking van evenementen van socio-culturele verenigingen in het Deinse straatbeeld te krijgen. Na een gefundeerd advies van de jeugdraad, werd door het stadsbestuur een budget van € 11.000 voorzien om aan de vraag naar aanplakborden tegemoet te komen. In 2017 werden met het voorziene budget 12 aanplakborden aangekocht waarvan nu reeds 10 borden verspreid zijn over diverse locaties in Deinze.

Jeugdraad

“De Deinse jeugdraad en jeugdbewegingen zijn ervan overtuigd dat de zichtbaarheid van hun activiteiten en evenementen in het straatbeeld van cruciaal belang is voor de bekendmaking ervan aan alle burgers.”, zeggen Floren Muys en Arthur Verhegge van de Jeugdraad.

“Het aantal beschikbare aanplakborden in Deinze was, in tegenstelling tot het aantal aanplakborden in buurgemeentes, erg beperkt. Jeugdverenigingen zagen zich dan ook genoodzaakt om zelf kleine en grote borden met affiches langs de openbare weg te plaatsen ter promotie van hun evenementen.”, zegt gemeenteraadslid Tess Minnens die het probleem ook aankaartte in de gemeenteraad.

Een aantal nieuwe aanplakborden met een duidelijk gebruikersreglement op strategisch gekozen locaties zou volgens de jeugdraad de wildgroei aan losse bordjes met affiches kunnen indijken en zou voor een netter en overzichtelijker straatbeeld zorgen.

Gebruiksreglement

“Het stadsbestuur koos voor duurzame aanplakborden met een strakke vormgeving die passen binnen de vernieuwde stadsomgeving.”, zegt schepen van Publieke Ruimte Bart Van Thuyne.  

“Om te vermijden dat het op termijn een slordige boel wordt, maakten we duidelijke afspraken met de jeugdverenigingen, er werd een gebruiksreglement opgesteld om aan te geven wie de aanplakborden onder welke voorwaarden kan gebruiken. Zo worden de borden enkel ter beschikking gesteld voor affiches van evenementen die plaats hebben  op het grondgebied van Deinze en georganiseerd worden door niet commerciële sociaal-culturele verenigingen. Alle andere aankondigingen zijn verboden.”, besluit schepen van Jeugd Rutger De Reu, “Bovendien zullen alle borden maandelijks op een vast tijdstip gereinigd worden, waarbij alle affiches die er dan ophangen verwijderd zullen worden.”

Het gebruikersreglement is zichtbaar op alle aanplakborden en te vinden via www.deinze.be/jeugd .

Locaties

Op advies van de jeugdraad werden de aangekochte aanplakborden geplaatst op tien strategische locaties in Deinze verspreid over verschillende deelgemeenten:

  • Nieuw skatepark/ JC Brieljant (Mouterijdreef)
  • Stationsomgeving (Stationsplein)
  • RAC parking (Brielstraat)
  • Site Palaestra (Kastanjelaan)
  • Sint-Pieterszaal Vinkt (Aarseleweg)
  • Voetbalterrein Las Vegas Astene (Parijsestraat)
  • Vervanging aanplakbord tegenover voetbalterrein Grammene (Brugstraat)
  • Oud Gemeentehuis Bachte-Maria-Leerne (Leernsesteenweg)
  • Omgeving terrein Sparta Petegem (Gaversesteenweg)
  • Omgeving terrein Zeveren Sportief (Izegemstraat)
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio