Hartverwarmend: 95-jarige oud-strijder geholpen door twee jongere collega’s tijdens herdenking Wapenstilstand

Hartverwarmend: 95-jarige oud-strijder geholpen door twee jongere collega’s tijdens herdenking Wapenstilstand Video: Facebook

Twee para’s van het Britse leger hebben zondag een oudere, minder mobiele collega geholpen tijdens een viering voor Wapenstilstand en stalen daarmee de harten van menig internetgebruiker. De twee stevige knapen brachten een krans van klaprozen naar een monument voor soldaten in Manchester toen ze de 95-jarige WOII-veteraan in zijn rolstoel zagen zitten en vroegen onmiddellijk of ze hem mochten helpen tijdens zijn eerbetuiging. “God zegene u”, aldus de fiere veteraan toen hij geflankeerd door zijn collega’s het grafteken van zijn gevallen kameraden kon groeten.

Ray Shuck (95) was een van de eerste Britse soldaten die boven Normandië werd gedropt op 6 juni 1944 - beter bekend als D-day - om een brug over een kanaal in de Franse stad Caen uit handen van de nazi’s te redden. Twee dagen later was de jonge para op weg naar Normandië, waar hij in het hoofd werd geschoten door een Duitse sluipschutter. Als bij wonder overleefde Shuck de kogel in zijn hoofd en 74 jaar later is hij nog steeds paraat om zijn gevallen kameraden te eren op Wapenstilstand.

De hartverwarmende video van de oud-strijder en de para’s die hem hielpen om fier rechtop te staan, werd intussen al miljoenen keren bekeken op sociale media. “Dit maakt me trots om Brits te zijn”, “bedankt om voor ons te strijden” en “heeft er iemand een zakdoekje”, zijn slechts enkele van de ontroerende reacties op de beklijvende hulde aan de mannen en vrouwen die hun leven gaven tijdens het oorlogsgeweld.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees