Grote controleactie aan Sint-Jansplein: twaalf autobestuurders zonder rijbewijs en beboete fietsers

Grote controleactie aan Sint-Jansplein: twaalf autobestuurders zonder rijbewijs en beboete fietsers

Foto: Victoriano Moreno

Antwerpen / Antwerpen 2060 -

Het verkeersondersteuningsteam van het zorggebied City van de Antwerpse politie heeft zondagavond in samenwerking met tien aspirant-inspecteurs een controleactie uitgevoerd aan het Sint-Jansplein in Antwerpen. In totaal werden er 143 voertuigen en 206 personen gecontroleerd.

De actie begon om 19 uur en eindigde rond middernacht. De focus van de controleactie lag op de boorddocumenten die verplicht in elk voertuig aanwezig moeten zijn. Ook weggebruikers met andere overtredingen bleven niet gespaard.

Twaalf autobestuurders hadden geen geldig rijbewijs op zak, vijf mensen geen identiteitskaart en bij drie voertuigen werd een defect aan de verlichting vastgesteld. Zes vervoersmiddelen waren niet geldig gekeurd. Twee bestuurders met een voorlopig rijbewijs hadden geen zichtbare ‘L’ op hun wagen aangebracht. Eén van hen bezat ook geen extra spiegel voor de begeleider, de andere had een passagier aan boord zonder rijbewijs.

Vijf personen kregen een boete onder hun neus geschoven omdat ze geen gordel droegen en twee ouders omdat hun kinderen niet in het gepaste kinderzitje werden gezet. Een geldige autoverzekering ontbrak bij twee bestuurders en drie auto’s stond geparkeerd op een plein. Eén iemand kreeg een onmiddellijke minnelijke schikking opgesteld wegens drugsbezit. Een autobestuurder kreeg een boete omdat hij zijn wagen op een taxistandplaats had gezet. Veertien fietsers reden zonder verlichting en werden daarvoor beboet. Tot slot stopte het team één fietser omwille van zijn dronken toestand.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio