VIDEO. Schrijver verliest de helft van zijn boeken op straat

Schrijver verliest de helft van zijn boeken op straat. Video: TV Limburg

Tessenderlo -

Schrijver Guy Daniëls is de helft van zijn nieuwste sinterklaasboeken kwijtgeraakt. De boeken zaten in dozen die tijdens het rijden uit zijn wagen vielen, ergens tussen Tessenderlo en Olmen. De auteur van kinderboeken doet namelijk ook aan kindertheater, en waarschijnlijk heeft hij zijn schuifdeur na een voorstelling niet goed dichtgedaan. Daniëls hoopt nu dat mensen zijn verhaal horen en de dozen met boeken zullen terugbrengen.

Acht dozen vol pasgedrukte sinterklaasboeken zaten in Guy Daniëls' bestelwagen, toen hij na een kindervoorstelling opnieuw de baan opging. Pas kilomters later zag de schrijver dat zijn bestelwagen niet goed gesloten was. "Ik heb een tussenschot waardoor ik het niet hoor als de deur openstaat", vertelt hij. "Pas toen ik in mijn spiegels zag dat de deur openstond, ging ik aan de kant staan om ze te sluiten." Maar het was al te laat: een groot deel van zijn lading was al verdwenen. "Zes dozen waren weg. Ik heb dezelfde weg opnieuw afgelegd om ze te zoeken, maar ik vond ze niet meer terug. Waarschijnlijk heb ik de schuifdeur na een voorstelling in Tessenderlo niet goed dicht gedaan, of misschien zat er iets tussen."

's Avonds belde Daniëls de politie van Tessenderlo, die goed nieuws had: drie dozen werden binnengebracht. Ook een man uit Neerpelt belde de schrijver op. Die zou ook een doos hebben meegenomen. Daniëls mag die ook gaan afhalen, maar hoopt dat de twee andere verloren dozen ook nog terecht geraken. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio