Politie zoekt eigenaars van gestolen juwelen en saxofoon

Politie zoekt eigenaars van gestolen juwelen en saxofoon
Antwerpen -

Bij verschillende huiszoekingen hebben speurders van de lokale recherche van Antwerpen verschillende waardevolle spullen gevonden die vermoedelijk afkomstig zijn van woninginbraken. Het gaat onder meer om een saxofoon, juwelen en munten.

Tussen 14 juli en 15 september van dit jaar werkte de lokale recherche op een dossier rond woninginbraken in de provincie Antwerpen. Er vonden verschillende huiszoekingen plaats op meerdere locaties in de stad. Daarbij troffen de speurders een aantal voorwerpen aan die naar alle waarschijnlijkheid werden gestolen uit woningen. “Het gaat voornamelijk om juwelen en horloges, maar er werd ook een saxofoon gevonden”, zo luidt het. En een muntencollectie.

Een deel van de teruggevonden voorwerpen is reeds terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaars. Van een aantal spullen hebben de speurders echter de herkomst nog niet kunnen achterhalen. Om slachtoffers nog beter van dienst te zijn, stelt politiezone Antwerpen deze teruggevonden gestolen goederen online tentoon. Herken je een gestolen voorwerp op de website? Dan kan je meteen doorklikken naar een formulier waar je je contactgegevens en het PV-nummer kan invullen.

Om misbruiken te vermijden, komen enkel die benadeelden in aanmerking die effectief ook aangifte deden van de diefstal. Na inzending komt het formulier onmiddellijk bij de lokale recherche terecht. De speurders nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op. Houd er rekening mee dat je sowieso moet kunnen aantonen dat de goederen jouw eigendom zijn. Bewijsmateriaal is noodzakelijk. Teruggave gebeurt alleen na toestemming van het parket.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees