Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Prins Bieze I en zijn partner Françoise. jve

KNOKKE-HEIST

Prins Bieze I mikt op tweede termijn: “Wil keizer worden”

Knokke-Heist

-

Hij krijgt er geen genoeg van. Filip Bienstman, alias Prins Bieze I, gaat ook dit jaar voor de scepter van Heist carnaval. “Het wordt weer een intensieve campagne.”

Filip Bienstman werd vorig jaar verkozen op het prinsenbal met amper negentien stemmen meer dan zijn tegenstander Mette Viva I op bijna 1.300 biljetten. In 2019 doet hij dus een nieuwe gooi naar de prinsentitel. Zijn tegenstander is Mirjam I, een alias voor Mirjam van der Mast, al jarenlang actief bij carnavalsvereniging Wieder. Bienstman wordt gesteund door de Torenpekkers.

“Het was een geslaagd prinsenjaar. De feedback was positief en ik heb zo veel mogelijk evenementen bijgewoond. Waarom dan geen tweede termijn?”, zegt Bienstman. “Vanzelfsprekend zal het niet zijn, want zo’n campagne is echt wel intensief. Je overal laten zien, is cruciaal. En dat je op voorhand nooit gewonnen hebt, toont het resultaat van vorig jaar aan.”

“Sympathieke madam”

Dat Bieze I bij een tweede overwinning op een zucht van de keizerstitel staat, speelt natuurlijk mee. De man geeft grif toe dat hij bij een tweede prinsentitel ook in 2020 om de scepter zal strijden. “Zo’n keizerstitel is natuurlijk een droom. Als je de tweede keer wint, is er geen weg terug om voor die derde te gaan”, zegt Bienstman. “Mijn tegenstander ken ik persoonlijk niet heel goed, maar we komen wel overeen als ons pad kruist. Het lijkt me een hele sympathieke madam.”

Het Prinsenbal vindt plaats op 16 februari in zaal Ravelingen. Carnaval zelf wordt gehouden van 3 tot en met 5 maart. (jve)

Het beste van Enkel voor abonnees