De Ketele start met vier (!) gebroken ribben aan Zesdaagse van Gent: “Ik heb de meeste pijn als ik lig, dan kan ik beter rondjes rijden”

De Ketele start met vier (!) gebroken ribben aan Zesdaagse van Gent: “Ik heb de meeste pijn als ik lig, dan kan ik beter rondjes rijden”

Foto: Photo News

Kenny De Ketele brak twee weken geleden vier ribben na een val in de ploegkoers op de Wereldbeker in het Canadese Milton. “Ik heb het nieuws stilgehouden omdat ik de druk wou weghouden en er anders iedere dag over aangesproken zou worden”, vertelde hij ­gisteren na de training in het Kuipke één dag voor de start van de Zesdaagse van Gent.

LEES OOK. Dinsdag begint het spektakel weer: de Zesdaagse van Gent in zes domme en minder domme vragen (+)

“Ik heb toch nog veel pijn, maar ik zal starten. De breuken zijn niet verplaatst, er is geen gevaar dat mijn longen worden doorboord. Het is afwachten hoe het in koers verloopt, maar het is uiteraard niet ideaal. Ik bekijk het positief: ’s nachts heb ik de meeste pijn als ik in bed lig. Dan kan ik evengoed hier rondjes komen rijden.”

Samen met Robbe Ghys showt De Ketele zijn Europese kam­pioenentrui en vooraf werd het duo door ­iedereen getipt als de te kloppen ploeg.

“Tja, zonder die blessure was ik topfavoriet. De conditie is ook super. Maar het is echt afwachten hoeveel last ik zal hebben van die breuken. Ik heb ook nog niet afgelost en getraind zonder tape of pijnstillers. Dat zijn dan extraatjes voor tijdens de race. Het is bang afwachten.”

Corrigeer