Nederland repatrieert diplomaten vanuit Pakistan na doodsbedreigingen

Nederland repatrieert diplomaten vanuit Pakistan na doodsbedreigingen

Tegenstanders protesteren in Pakistan tegen de vrijspraak van de oorspronkelijk ter dood veroordeelde Asia Bibi. Foto: EPA-EFE

Nederland heeft om veiligheidsredenen “een groot aantal” personeelsleden van de ambassade in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad teruggehaald. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok. Er zijn volgens hem in de kwestie-Asia Bibi “helaas” doodsbedreigingen geuit aan het adres van Nederlandse diplomaten. “We nemen de veiligheid van ons personeel heel serieus.”

Nederland repatrieert diplomaten vanuit Pakistan na doodsbedreigingen
Saif-ul-Malook, de advocaat van Asia Bibi, vluchtte naar Nederland. Foto: EPA-EFE

Het is in Pakistan onrustig vanwege Asia Bibi, een christelijke vrouw die onlangs door het Pakistaanse Hooggerechtshof werd vrijgesproken van godslastering, jaren nadat ze ter dood veroordeeld werd en in de ‘death row’ wachtte. De radicale islamitische beweging Tehreek-e-Labbaik (TLP) verzet zich tegen haar vrijspraak en eist de dood van de rechters. Haar advocaat vluchtte naar Nederland.

De ambassade is niet volledig gesloten. Er worden nog steeds visa en paspoorten verwerkt, aldus Blok. “We hebben de omvang moeten terugbrengen, maar er is staf aanwezig.”

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees