Benarde situatie voor gezinnen: gondels van reuzenrad hangen plots ondersteboven

Benarde situatie voor gezinnen: gondels van reuzenrad hangen plots ondersteboven Video: Newsflare

In de Indonesische stad Yogyakarta beleefden enkele mensen in een reuzenrad de schrik van hun leven. Om onduidelijke reden kwamen zondag verschillende gondels van het rad plots ondersteboven te hangen. De slachtoffers moesten een tijdlang op de daken van de gondels zitten tot het personeel hen uit hun lijden kon verlossen.

Het reuzenrad draaide op een plaatselijke nachtmarkt toen het incident gebeurde. Verschillende gondels van de attractie raakten in de war, waardoor sommige inzittenden verplicht waren om op het dak van de gondel te gaan zitten. Het zorgde voor veel paniek bij de slachtoffers en de omstaanders die alles voor hun neus zagen gebeuren.

Er werd onmiddellijk een reddingsactie op poten gezet. Verschillende medewerkers van het reuzenrad klommen naar boven om de slachtoffers in veiligheid te brengen, onder wie een kind met een rode ballon en zijn moeder. Na een halfuur waren alle inzittenden gered. Er vielen als bij wonder geen gewonden.

Volgens lokale media kwam het incident tot stand doordat te veel passagiers aan dezelfde kant van de gondels hadden plaatsgenomen. De eigenaar werd verzocht het reuzenrad te herstellen om soortgelijke ongevallen te vermijden.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees