Zaak over home invasion in Schelle wordt in januari behandeld

Zaak over home invasion in Schelle wordt in januari behandeld

Beelden van de bewakingscamera's tijdens de overval. Foto: Faroek

Schelle -

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is dinsdag het proces ingeleid over een brutale home invasion bij een zakenman in Schelle. Er werd met de partijen overeen gekomen dat de zaak op 9 januari behandeld zal worden.

Het slachtoffer, de zaakvoerder van een transportfirma, werd op de avond van 30 maart 2017 overvallen in zijn woning door twee gemaskerde en gewapende mannen. De zakenman werd met een pistool geslagen en overmeesterd. Zijn vrouw en hun dochtertje van zeven maanden werden onder schot gehouden, terwijl hij de kluis moest openen. De overvallers stalen geld, juwelen, twee wapens en een dure horloge. Het gezin werd daarna gekneveld en opgesloten in een toilet.

Na intensief speurwerk werden vier verdachten geïdentificeerd. Het gaat om de ex-vriendin van de zakenman, haar toenmalige vriend, zijn achterneef en nog een kompaan. Zij worden vervolgd voor diefstal met geweld, bezit van een verboden wapen, wederrechtelijke vrijheidsberoving en deelname aan een criminele organisatie. Geen van de beklaagden is nog aangehouden voor de feiten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio