18 laptops en 7 tablets gestolen in basisschool De Boomhut

18 laptops en 7 tablets gestolen in basisschool De Boomhut

Foto: Streetview

Gent -

in de loop van de nacht hebben inbrekers een grote buit aan ICT-materiaal geroofd uit de lokalen van basisschool de Boomhut in de Boomstraat.

Toen de eerste leerkrachten deze ochtend arriveerden in hun school stonden ze perplex bij de aangerichte ravage. “Alle deuren van alle lokalen waren bruutweg ingestampt en alles was overhoop gehaald”, zegt Steven Dejongh, directeur schoolbeheer. “De ravage is zo groot dat dit niet het werk kan zijn van één persoon.”

Het werd ook snel duidelijk dat de inbrekers het in de eerste plaats gemunt hadden op computers.” Na het opstellen van een inventaris van de gestolen goederen komt de school aan 18 verdwenen laptops en 7 iPads.

“We hebben uiteraard onze verzekering gecontacteerd maar we weten nu al dat we ook zelf een deel van de kosten voor nieuwe computers zullen moeten ophoesten. En die behoren nu eenmaal tot de basisuitrusting waar onze school mee werkt.”

Geen camera's

Om de schok voor de leerlingen niet te groot te maken, ruimden de leerkrachten voor de aanvang van de lessen zo veel mogelijk rommel op. “Daarna werden de leerlingen gebrieft over wat er was gebeurd”, zegt Dejongh. “De lessen zijn vandaag niet in het gedrang gekomen.”

Er hangen geen beveiligingscamera’s op de school, die midden in een woonwijk ligt vlakbij de Brugsesteenweg, tussen de Brugse Poort en Mariakerke.

Het is dan ook niet voor het eerst dat er wordt ingebroken. De laatste keer gebeurde dat in juni. “Toch valt het op dat de inbrekers risico’s hebben genomen”, aldus de directeur. “Ze hebben echt hun tijd genomen en schrokken er niet voor terug om alle lichten aan te steken.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio