Wat denk jij?

Hoe is het de koppels (die wel nog overblijven) in ‘Boer zkt Vrouw’ vergaan? Dit is onze voorspelling

Hoe is het de koppels (die wel nog overblijven) in ‘Boer zkt Vrouw’ vergaan? Dit is onze voorspelling

Foto: VTM

In de voorlaatste aflevering van ‘Boer zkt Vrouw’ vertrokken de boeren met hun nieuwbakken liefjes op een korte vakantie. In Canada, Australië, Zuid-Afrika, Duitsland en Noorwegen zagen we zowel de contouren van relaties zich aftekenen, als ook het einde van een liefdesavontuur. Vanavond wordt bekend wat er geworden is van de koppels. Dit verwachten wij. Hoe denk jij erover?

Nog nooit eerder in de geschiedenis van het programma stonden zoveel vrouwen te popelen om er met een boer vandoor te gaan. Ruim 1.500 dames schreven een brief aan honingwijnboer Bjorn, cowboy Jan, zorgboer Jitse, olijfboer Manu of melkveeboer Jeroen. Na een selectieproces van verschillende rondes maakte iedere boer uiteindelijk zijn keuze voor één vrouw. Dinsdag zien we of de ontluikende liefdes, enkele maanden na het einde van de opnames, stand hebben gehouden en verder zijn ontwikkeld.

Jitse en Emily

Hoe is het de koppels (die wel nog overblijven) in ‘Boer zkt Vrouw’ vergaan? Dit is onze voorspelling
Foto: boer zkt Vrouw: De Wereld Rond

Afgaande op de aflevering van maandagavond is een voorspelling voor Jitse en Emily overbodig. De tv-zoektocht naar een partner lijkt voor de zorgboer uit Noorwegen geëindigd in een deceptie. Jitse nodigde Siska, Marlies en Christy uit om naar Noorwegen te komen. Maar nog voor hij de dames kon ontvangen, kreeg Jitse slecht nieuws: Siska was ondertussen verliefd geworden op een ander. Dat gaf de jongste deelnemer de mogelijkheid om toch Emily uit te nodigen, ook al was ze vijf jaar ouder. Een leeftijdsverschil waar de 22-jarige boer mee in de maag zat.

Veel knopen hoefde Jitse daarna niet meer door te hakken. In Noorwegen hield eerst Christy het voor gezien (omdat de gevoelens achterwege bleven) en later kwamen de boer en Marlies tot de conclusie dat het niet meer dan vriendschap zou worden tussen hen.

En dus bleef ‘outsider’ Emily over, voor wie Jitse steeds meer gevoelens begon te krijgen. Tijdens de citytrip in Bergen probeerde hij nog indruk te maken met zijn breakdance-moves, maar het mocht niet baten: de twijfels bij Emily bleken te groot. Ze gaf aan als vrienden verder te willen gaan. “Triest nieuws”, klonk het. Is er dan geen hoop op een gelukkige afloop voor de pechvogel van dit seizoen? Dat valt te bezien. VTM belooft namelijk “verrassend nieuws na Emily’s ­terugkeer naar België”.

Kans op een relatie: negen ontdooide sneeuwballen in de Noorse zomer (10 procent).

Wat denk jij?

Manu en Hilde

Hoe is het de koppels (die wel nog overblijven) in ‘Boer zkt Vrouw’ vergaan? Dit is onze voorspelling
Foto: Boer zkt Vrouw: De Wereld Rond

Hoe anders is de situatie van Manu uit Zuid-Afrika. Het was een moeilijke beslissing, maar de olijfboer koos uiteindelijk voor de Limburgse Hilde. In de aflevering van maandag kwamen zo ongeveer evenveel “schattekes”, “zoetekes” en “lievekes” voorbij als het aantal dieren dat de tortelduifjes tegenkwamen tijdens hun safari (en dat waren er nogal wat).

“We zijn geen kinderen meer”, zei Manu nadat hij voor Hilde had gekozen. Maar het kersverse koppel gedraagt zich wel als een stel verliefde pubers. Bij een ondergaande zon werden zoveel kusjes gegeven dat de cameraploeg vanuit iedere denkbare hoek een fraai shot met een oranje gloed kon maken. Verder leerden ze elkaar op speelse wijze beter kennen: “Mag ik dit bandje losmaken”, wanneer Manu zijn “schatteke” insmeert, en Hilde die haar boer een handdoek aanreikt wanneer hij onder de douche uitkomt. Zelfs het woord trouwen werd al -bij wijze van grap- geopperd.

Tegelijkertijd blijft het oudste koppel van dit seizoen ook realistisch. De afstand tussen België en Zuid-Afrika is groot en ‘Boer zkt Vrouw’ is verre van een normale manier om een relatie te beginnen. Desalniettemin zijn ze vastberaden hun relatie te laten slagen. “Binnenkort is het avontuur voorbij”, liet Manu zich ontvallen toen hun reis er bijna op zat. “Dan begint het pas”, luidde het duidelijke antwoord van Hilde. “Dat wilde ik horen.”

Kans op een relatie: 99 opgevulde spleten tussen twee eenpersoonsbedden (99 procent)

Wat denk jij?

Bjorn en Evelyn

Hoe is het de koppels (die wel nog overblijven) in ‘Boer zkt Vrouw’ vergaan? Dit is onze voorspelling
Foto: VTM

Boer Bjorn verraste ons door in Canada als eerste afscheid te nemen van Lore. De speelse en assertieve 25-jarige uit Bornem was misschien iets te direct voor de rustige honingwijnboer (28). Later bracht hij het slechte nieuws aan Jolien door te kiezen voor de 28-jarige Evelyn uit Paal. Met haar lijkt Bjorn meer op één golflengte te zitten.

Hier geen grootschalige publieke affectie, maar af en toe hand in hand lopen, een arm om de ander slaan en een sporadische kus. Ze durven er nog niet “direct in te springen”, aldus Bjorn. Maar, “het is wel meer dan vriendschap”, ook al is hij “nog niet 100 procent zeker”.

Dat er gevoelens zijn, bleek wel uit het besef van het naderende afscheid. Op het eind van hun tocht door de Canadese wildernis vloeiden er bij Evelyn tranen. Hoe meer zij haar boer leerde kennen, hoe beter het werd, klonk het. Toen Bjorn de emotionele opwelling bij zijn deerne zag, hield hij het zelf ook niet droog. Ondanks de (logische) onzekerheid lijkt er dus een goede basis te zijn voor een relatie.

Kans op een relatie: acht papieren zakdoeken voor als de nood heel hoog is tijdens een boswandeling (80 procent)

Wat denk jij?

Jan en Romina

Hoe is het de koppels (die wel nog overblijven) in ‘Boer zkt Vrouw’ vergaan? Dit is onze voorspelling
Foto: boer zkt Vrouw: De Wereld Rond

Met 789 brieven had Jan (29) de meeste keuze om zijn droomvrouw te vinden. Nog nooit kreeg een boer in het VTM-programma zoveel reacties. Er waren dus genoeg vrouwen die voor de cowboy vielen. Stephanie zelfs letterlijk, maar zij was de eerste van wie Jan afscheid nam in Australië. In de strijd der froe froes koos de hunk van het seizoen uiteindelijk voor Romina (27).

Hoewel Jan zijn interesse kenbaar heeft gemaakt, laat hij het achterste van zijn tong nog niet zien. “Ik sta hier ook niet tegen mijn goesting”, luidde het antwoord van de ‘romanticus down undertoen Romina aangaf gelukkig te zijn tijdens hun citytrip naar Sydney.

Toch lijkt ook Romina nog niet helemaal overtuigd te zijn. Natuurlijk, “er is een klik” en ze krijgt het warm als de cowboy op een bepaalde manier naar haar kijkt, maar mocht Jan haar proberen te kussen dan zou ze er nog niet op ingaan, klonk het.

Kans op een relatie: een comfortabel, knus maar iets te kort bed (65 procent)

Wat denk jij?

Jeroen en Severien

Hoe is het de koppels (die wel nog overblijven) in ‘Boer zkt Vrouw’ vergaan? Dit is onze voorspelling
Foto: VTM

En dan is er Jeroen. Vanaf het eerste moment dat hij Severien in de schuur zag staan, begon zijn hart sneller te kloppen. Voor de boer uit Duitsland kon het programma op dat moment al stoppen. Zoiets had hij nog nooit meegemaakt. Eenmaal op de veehouderij van zijn familie leek Joëlle nog even langszij te komen, maar haar massage maakte alles duidelijk voor Jeroen: Severien was de ware.

De gevoelens waren duidelijk wederzijds. Het koppel kon niet van elkaar afblijven en in de aflevering van maandag eindigden Jeroen en Severien zelfs in een kerkje. Daar gaf de studente toerisme al haar jawoord aan de veeboer. Maar vanavond volgt een grote verrassing.

** Hier volgen spoilers voor de aflevering van vanavond **

Tijdens de ontknopingsaflevering duikt Jeroen plots op met een ander aan zijn zijde. Hij leerde iemand anders kennen en stuurde Severien alsnog naar huis, nadat zij tijdens de zomer op bezoek ging bij ‘haar boer’. “Ik kreeg het gevoel dat mijn verliefdheid steeds minder groot werd”, aldus Jeroen.

Kans op een relatie: de kans dat Jeroens ketting ooit weer in de mode komt (0 procent)

Wat denk jij?

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees