Gezin Tytgat reageert na incidentrijke benefiet

“Einde met een geweldige kater”

“Einde met een geweldige kater”

Het gezin Tytgat vertelt zijn kant van het verhaal over de misgelopen benefiet. Foto: fmr

Roeselare / Izegem -

Twee maanden na het mislukte benefiet ten voordele van zijn zieke kinderen geeft het gezin Tytgat uit Roeselare voor het eerst zelf uitleg over het incidentrijke weekend.

Het moest een topweekend worden waarbij liefst vijftig Vlaamse artiesten kwamen zingen ten voordele van hun zieke kinderen. Voor het gezin van Gino Tytgat en Nathalie Vanhecke eindigde het tweedaagse benefiet op 15 en 16 september in Izegem met een stevige kater.

De laatste avond diende de politie tussen te komen na een schermutseling. De organisator zette het gezin daarna neer als profiteurs en beweerde dat het gezin al met de inhoud van de kassa was gaan lopen terwijl leveranciers nog moesten worden betaald.

Wantrouwen

Het gezin wil nu hun versie van de feiten geven.

“We voelen ons misbruikt en vinden het enorm jammer voor de artiesten die het beste van zichzelf hebben gegeven”, zegt Nathalie. “Maar we staan recht in onze schoenen.”

Nathalie en Gino beamen dat er al vooraf spanningen waren met de organisator. “8 september was daarbij voor mij het kantelmoment”, zegt Nathalie. “We richtten bij aanvang een feitelijke vereniging op waarbij de organisator en zijn vrouw, Gino en ik volmacht hadden op een spaar- en zichtrekening voor het benefiet. Maar die dag zette de organisator plots alles over op een eigen rekening. We kunnen dat bewijzen. Ook voordien twijfelden we aan sommige transacties. En dat terwijl we zelf nooit een frank van die rekeningen hebben gehaald.”

Vanaf dan was het wantrouwen groot tussen beide partijen. Een week later, de dag voor het benefiet, escaleerde het verder. “Er waren al strubbelingen over de plaats van het standje voor de kinderen; ook verhoogde de organisator op eigen houtje de prijs van de cocktailflessen die we verkochten”, zegt Nathalie.

“Op het benefiet zelf was er ook onduidelijkheid over de maaltijden. De vrijwillige medewerkers kregen een bandje om gratis te eten, maar wij niet. Dit was nochtans op voorhand zo afgesproken. De traiteur weigerde aanvankelijk om ons iets te geven, aangezien zij ons niet herkende. En toen wij uiteindelijk toch iets kregen, werden wij onbeschoft behandeld, alsof wij profiteurs waren. Het klopt niet dat wij een ganse namiddag niets anders hebben gedaan dan gratis eten en drinken, zoals werd geïnsinueerd. Integendeel, wij hebben nauwelijks iets gegeten!”

Schermutseling

“De situatie liep op zondag zodanig uit de hand dat het tot een hevige discussie en een schermutseling kwam. Nathalie geeft toe dat ze toen inderdaad, uit frustratie, een glas van tafel gegooid heeft, maar ontkent daarbij een meisje geraakt te hebben. Zij werd nog niet ondervraagd over de klacht die hierover tegen haar werd neergelegd.“

Daarna maakte het gezin zich volgens de organisator uit de voeten, volgens hem met de inhoud van de kassa, zo’n 2.000 euro. Iets wat Nathalie en Gino ten stelligste ontkennen. “Heel het weekend ben ik daar niet in de buurt geweest”, zegt Nathalie.

Dat het gezin zich uit de voeten maakte, is omdat het zich bedreigd voelde. “Ik heb zelf meteen de politie gebeld”, zegt Nathalie. “Het is jammer dat we zo misbruikt worden. We zitten nog dieper in de miserie dan voordien”, besluit het koppel dat zelf klacht neerlegde.

LEES OOK. Vijftig artiesten tonen hart voor fel geplaagd gezin Tytgat

LEES OOK. Gezin Tytgat raakt slaags met cateraar en organisator

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio