Van Aert is formeel: “Ik denk er niet aan te stoppen met crossen”

Van Aert is formeel: “Ik denk er niet aan te stoppen met crossen”

Foto: Photo News

In zijn wekelijkse column bij de Nederlandse wielersite ‘Wielerflits’ - vanaf vandaag ook met een Belgische versie - reageert Van Aert op onze analyse waarin wij de hypothese opperen dat Van Aert misschien wel eens sneller van crosser naar wegrenner zou vervellen dan wat hij zelf in gedachten had. De wereldkampioen is formeel: “Ik denk er niet aan te stoppen met crossen.” Wat wij in onze analyse ook nooit geschreven hebben.

“Peace allemoale en fuck ol de haters.” Zo klonk mijn ludiek bedoelde post op Instagram zondagavond. Aan de positieve reacties te zien hebben mijn fans die boodschap correct begrepen. Bepaalde media zagen er helaas een giftige sneer richting mijn ex-werkgever in. Jammer. Zo dreigt het laatste beetje spontaniteit uit mij – en bekende mensen in het algemeen – te verdwijnen. Voorts wil ik nog maar eens de insinuaties de kop indrukken: Ik denk er niet aan te stoppen met crossen.”

Wout van Aert laat er in zijn wekelijkse column geen twijfel over bestaan. Hij is en zal een crosser blijven, iets wat wij alleen maar kunnen toejuichen. En dat zijn instagram en bijkomende tekst als een ludieke boodschap was bedoeld, zullen we ook aanvaarden. Helaas behoort de autistische rapper G Goran en zijn oeuvre - want van hem was de quote - niet tot de dagelijkse kost van een muffe, kalende wielerjournalist wiens leeftijd al met een vijf begint. Een kleine bronvermelding had zowaar het misverstand uit de wereld kunnen helpen. En laat dit misverstand uw spontaniteit niet bederven, Wout.

Van Aert gaat trouwens, en daar zijn we heel blij om, helemaal niet akkoord met onze hypothese als zou hij misschien wel eens sneller naar de weg kunnen overstappen als dat hij zelf in gedachten had. Zoveel te beter! Hij bewandelt zijn eigen pad, iets wat we al veel langer wisten. En dat het verlies in de onderlinge duels met Mathieu hem eerder stimuleert dan demotiveert, lezen we ook graag. Nog eens, daarvoor ligt de cross me veel te nauw aan het hart. De sfeer rondom het parcours, de fans die me vooruit schreeuwen. De steun die ik wekelijks krijg, doet me enorm veel plezier en die ervaring wil ik voor geen geld ter wereld missen. Aldus Van Aert!

Samenvattend: Wout van Aert is nog altijd op en top crosser en nog altijd de op één na beste van de wereld. En wil zo snel als mogelijk opnieuw de beste crosser van de wereld zijn. Wij kijken er naar uit. En voor het overige: “Peace allemoale en fuck ol de haters.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.