Povere start met LA Lakers deed zelfs de onvermoeibare LeBron James wankelen: “Ik stond even op breken”

Povere start met LA Lakers deed zelfs de onvermoeibare LeBron James wankelen: “Ik stond even op breken”

Foto: USA TODAY Sports

LeBron James maakte afgelopen zomer de overstap van ‘zijn’ Cleveland Cavaliers naar de Los Angeles Lakers. Geen topteam, maar eentje met veel jonge talenten. De start van de Lakers was dan ook bijzonder wisselvallig en dat was niet naar de zin van ‘The King’.

De Lakers staan momenteel op een gedeelde negende plaats in de Western Conference. Van hun dertien wedstrijden wonnen ze er zeven. Dat komt vooral door een reeks van drie opeenvolgende zeges want van de eerste zeven wedstrijden werden er amper twee gewonnen. Tot frustratie van James.

“Ik ben aan de buitenkant niets veranderd, maar jullie kennen mij. Jullie weten hoe ik ben. Ik stond even op breken vorige week. Ik moest me een tijdje terugtrekken en mezelf eraan herinneren dat ik verdorie goed wist aan wat ik begonnen was. Dit proces is behoorlijk goed voor mij. Ik moet nu leren om geduld te blijven oefenen”, vertelde James aan Yahoo Sports.

Een van de redenen waarom het nu beter gaat met LAL is het aantrekken van ervaren center Tyson Chandler. “Hij is enorm belangrijk voor ons”, aldus ‘The King’. “We wisten dat er een positie was die versterking kon gebruiken. Hoe we Tyson konden strikken en hoe we hem meteen hebben kunnen inpassen… De impact die hij in drie wedstrijden gehad heeft, is geweldig.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.