Usain Bolt onthult een van de ‘geheimen’ achter zijn succes (en ja, het heeft iets met seks te maken)

Usain Bolt onthult een van de ‘geheimen’ achter zijn succes (en ja, het heeft iets met seks te maken)

Foto: Photo News

Usain Bolt staat te boek als misschien wel de grootste atleet aller tijden. De Jamaicaan is een jaar na zijn pensioen nog steeds in het bezit van de wereldrecords op de 100 en 200 meter sprint. Tegenwoordig probeert de 32-jarige Bolt het te maken als voetballer, maar in een interview met The Sunday Times blikte hij kort terug op zijn carrière in de atletiek.

Bolt heeft acht olympische gouden medailles op zijn palmares staan en elf keer goud op WK’s. Hij sloot zijn carrière in 2017 af met WK-brons op de 100 meter, nadat hij tijdens de finale van de 4x100 meter geblesseerd uitviel. De Jamaicaan kan dus terugkijken op een legendarische carrière, maar die heeft hij deels te danken aan een afspraak met zijn coach Glen Mills.

“Ik was een jonge kerel”, aldus Bolt. “Ik vond het leuk om me te amuseren. Ik kon hard trainen, maar soms had ik ook wat nood aan ontspanning. Als ik geen stoom kon aflaten, werd ik een beetje gek. In mijn begindagen probeerde ik dat te doen door seks te hebben voor een wedstrijd. Gewoon om te zien of dat hielp. Wel, het was een ramp. Ik was nergens!”

Uiteindelijk kwamen Bolt en zijn coach een systeem overeen. “Hij begreep wat ik bedoelde en dus werkten we een systeem uit. Ondanks dat ik naar feestjes ging, bleef ik wel wedstrijden winnen. Als ik als laatste finishte, kon je mij wel zeggen om te stoppen met feesten. Maar als ik wereldrecords brak, had je niet het recht om mij te zeggen wat ik moest doen.”

Usain Bolt onthult een van de ‘geheimen’ achter zijn succes (en ja, het heeft iets met seks te maken)
Foto: EPA

Papa Usain?

Zie daar, het geheim achter het succes van Usain Bolt. Of zat ook vriendin Kasi Bennett daarvoor iets tussen. Met het Jamaicaanse model en zakenvrouw heeft Bolt al meer dan vijf jaar een relatie. Er wordt zelfs gepraat over trouwen én kinderen. “Ik moet daar wel over praten”, aldus de legendarische atleet. “Anders gaat mijn moeder klagen. Iedere keer als ik thuis kom, vraagt ze me wanneer we gaan trouwen en aan kinderen beginnen.”

“Kasi en ik hebben vorig jaar een serieus gesprek gehad na mijn pensioen. Maar ze ging toen net haar zaak opstarten en we wilden niet de druk creëren om alles tegelijk te moeten doen. Ik ben er zeker van dat op dit vlak er wel wat nieuws zal zijn volgend jaar. Ik wil vader worden en ik kijk daar ook naar uit in de toekomst. Dat is de volgende stap voor mij. Ik ben zelf nog een kind dus ik zal wel een coole vader zijn!”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.