camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Stalker van burgemeesterkrijgt straf met uitstel

De fantast uit Nazareth die onder meer Francesco Vanderjeugd, burgemeester van Staden, deed geloven dat er een onderzoek naar hem liep voor zedenfeiten, is in beroep veroordeeld tot twintig maanden cel met uitstel onder voorwaarden.

Patrick V.W. (52) uit Nazareth maakte verschillende personen, onder wie de burgemeester van Staden Francesco Vanderjeugd (Open VLD), “voor de grap” het leven zuur. In de zomer van 2015 kreeg de burgemeester van Staden een telefoontje van V.W. Die deed zich voor als politiecommissaris en vertelde Vanderjeugd dat hij zich moest aanbieden voor een verhoor na een klacht over zedenfeiten.

Het waren allemaal verzinsels. Een vroegere vriend, zaakvoerder van een groot bouwbedrijf, maakte hij wijs dat die werd vervolgd voor fraude en witwasserij. Ook een schooldirectrice werd door V.W. belaagd.

Aan de deur gezet

De bedreigingen startten toen V.W. aan de deur werd gezet door zijn vriendin en escaleerden nadien.De rechtbank van eerste aanleg veroordeelde V.W. tot twintig maanden effectieve opsluiting. In beroep werd het vonnis bevestigd, alleen werd de gevangenisstraf van twintig maanden uitgesproken met uitstel als V.W. zich vijf jaar lang houdt aan strenge voorwaarden. (osw)