Keisse steelt de show, maar Nederlanders leiden na de eerste dag in Zesdaagse van Gent

Keisse steelt de show, maar Nederlanders leiden na de eerste dag in Zesdaagse van Gent

Foto: BELGA

Gent -

Yoeri Havik en Wim Stroetinga gaan als leiders de eerste nacht van de 78e Zesdaagse van Gent in. Het Nederlandse koppel totaliseerde 42 punten. De rest staat op een of meerdere ronden. Op één ronde, als tweede, volgt het Belgisch-Italiaanse tweetal Iljo Keisse en Elia Viviani (73 punten). Derde in de stand zijn Kenny De Ketele en Robbe Ghys (57 punten). Vierde staan de wereldkampioenen ploegkoers, de Duitsers Roger Kluge en Theo Reinhardt, met 56 punten achter hun naam. De vijfde plaats wordt ingenomen door Kenny De Ketele en Tosh Van der Sande (50 punten).

LEES OOK. Hier zijn ze dan: in deze truitjes zullen de renners van Deceuninck-Quick Step vanaf 2019 rondrijden in de koers

Het was wereldkampioene turnen Nina Derwael die de 78ste editie van de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen Gent op gang schoot.

Het inspireerde Iljo Keisse meteen om de show te stelen. De Gentenaar, vorig jaar afwezig wegens een operatie aan de pink, won meteen de eerste puntenkoers en met de hulp van ploegmaat Elia Viviani ook de ploegafvalling. Het duo toonde ook voor het eerst het nieuwe shirt van Quick-Step, met hoofdsponsor Deceuninck, en kreeg langs de kant de vocale steun van hun ploegmakkers op de weg Tim Declercq en Flandrien Yves Lampaert. Dat duo supporterde ook hard voor hun Melkerie-trainingsmakkers Stijn Steels en Jonas Rickaert. Steels won trouwens de supersprint.

De eerste ploegkoers was voor het Lotto-duo Jasper De Buyst-Tosh Van der Sande. Tweevoudig winnaar De Buyst is na twee jaar terug op de piste, op vraag van hoofdsponsor Nationale Loterij. “Met de ambitie om te winnen.”

Keisse won de eerste dernyreeks, Kenny De Ketele de tweede. De titelverdediger brak twee weken geleden vier ribben maar verbijt de pijn. “Het doet pijn, zeker als er snel gereden wordt, maar het gaat wel”, aldus De Ketele. Ploegmakker Robbe Ghys won trouwens de scratch.

De afsluitende ploegkoers werd gewonnen door de Duitse wereldkampioenen Kluge-Reinhardt maar door de rondewinst van Yoeri Havik en Wim Stroetinga sluiten de Nederlanders, winnaars van de Zesdaagse van Londen, wel de eerste dag af als leiders. Gevolgd door Keisse-Viviani en De Ketele-Ghys.

De stand na de eerste nacht van de 78e Zesdaagse van Gent in ‘t Kuipke:

1. Yoeri Havik/Wim Stroetinga (Ned) 42 punten

Op 1 ronde:

2. Iljo Keisse/Elia Viviani (Bel/Ita) 73

3. Kenny De Ketele/Robbe Ghys (Bel) 57

4. Roger Kluge/Theo Reinhardt (Dui) 56

5. Jasper De Buyst/Tosh Van der Sande (Bel) 50

6. Lindsay De Vylder/Moreno De Pauw (Bel) 48

7. Otto Vergaerde/Jules Hesters (Bel) 47

Op 3 ronden:

8. Francesco Lamon/Michele Scartezinni (Ita) 8

Op 4 ronden:

9. Jonas Rickaert/Stijn Steels (Bel) 22

Op 5 ronden:

10. Fabio Van Den Bossche/Nick Stöpler (Bel/Ned) 16

11. Jesper Morkov/Roy Pieters (Den/Ned) 1

Op 8 ronden:

12. Gerben Thyssen/Marc Hester (Bel/Den) 0

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.