Iedereen met de camper van Tabor naar Hamme, maar Mathieu van der Poel neemt het vliegtuig

Iedereen met de camper van Tabor naar Hamme, maar Mathieu van der Poel neemt het vliegtuig

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Zaterdag rijdt het veldritpeloton een race tegen de tijd om na de Wereldbekermanche in het Tsjechische Tabor op zondagmiddag aan de start te staan van de derde manche in de DVV Verzekeringen Trofee in Hamme. Liefst 950 kilometer moeten de renners afleggen, dik 250 meer dan in het crossweekend Boom-Bern.

LEES OOK. Adrie van der Poel maakt zich kwaad in Antwerpse file, maar ‘krijgt op zijn donder’ van zoonlief Mathieu

Al weken zorgt de trip voor heel wat kopzorgen. Bij Telenet-Fidea was het plan om terug naar België te vliegen, maar de Ryanair-vlucht werd gecanceld en daarop besliste het team om, met een overnachting in Frankfurt, toch met de camper terug te keren. Naast Toon Aerts, leider in zowel de Wereldbeker als het DVV-klassement, zullen zo goed als alle crossers de tien uur durende tocht in twee delen met de camper afleggen.

Maar niet Mathieu van der Poel. De Europese kampioen zal samen met Sanne Cant en Gianni Vermeersch zaterdagavond na Tabor naar München rijden om daar zondagochtend om 9 uur een vliegtuig te nemen naar Zaventem.

Wout van Aert zal zich zaterdagavond niet hoeven te haasten. De wereldkampioen rijdt enkel in Tabor.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.