Food

Wim Ballieu breidt Balls & Glory uit

Wim Ballieu breidt Balls & Glory uit

Foto: Isopix

Het gaat Wim Ballieu (35) voor de wind met zijn Balls & Glory-concept, waar handgemaakte gehaktballen worden geserveerd. De voormalige tv-kok werkt aan de uitbreiding van zijn zaak.

Vorige week werd Balls & Glory nog onderscheiden met de Mercurius-handelsprijs van Comeos, de federatie voor handel en diensten die de award al dertig jaar uitreikt. Het werd gelauwerd omdat het restaurant en de foodtruck klaar zijn voor de grote doorbraak. "De jury koos dit jaar voor ondernemerschap van bij ons", zei juryvoorzitter en professor Gino Van Ossel toen. "En voor een model dat eerst de thuismarkt en dan de wereld kan veroveren."

En Ballieu lijkt meteen de daad bij het woord te willen voegen. Hij is namelijk van plan extra zaken voor zijn gehaktballen te openen in steden met meer dan 60.000 inwoners. Nu al zijn er filialen in Gent, Antwerpen, Brussel en Leuven. Zoals het er naar uitziet zullen er daar dus nog een pak bijkomen. 

Corrigeer