Arne De Groote en debutant Nicolas Wernimont eerste leiders van Gentse jongerenzesdaagse in ‘t Kuipke

Arne De Groote en debutant Nicolas Wernimont eerste leiders van Gentse jongerenzesdaagse in ‘t Kuipke

Foto: Photo News

Arne De Groote en Nicolas Wernimont zijn de eerste leiders in de Gentse jongerenzesdaagse, de AVS Cup U23.

De Oost-Vlaamse tandem heeft eenzelfde puntentotaal als de Britten Rhys Britton en Will Tidball, maar de chronorit geeft de doorslag bij een gelijke stand. Bryan Boussaer, vorig jaar winnaar met Jules Hesters, en de Deen Martin Mollerup, die moet wennen aan ‘t Kuipke, staan zevende en zijn op achtervolgen aangewezen.

“Vorig jaar won ik ook de baanronde met Matthias Van Beethoven”, glunderde De Groote. “Nicolas is ook snel en dus hebben we pas laat beslist dat ik de baanronde voor mijn rekening zou nemen. Finaal is het een luxeprobleem en dus zien we wel hoe we het morgen doen.”

Boussaer was de eerste aanvaller in de eerste puntenkoers van de AVS Cup U23. Na een geanimeerde wedstrijd, even verstoord door een valpartij van een viertal renners, trok de Deen Arne Birkemose aan het langste eind. Boussaer eindigde derde, De Groote vijfde. De tweede reeks werd gewonnen door de Brit Sam Watson. Nicolas Wernimont liet zich opmerken en eindigde vijfde. “Behoorlijk wat energie verbruikt toen ik alleen een winstronde versierde”, pufte de debutant. “Dit is een ander en sterker deelnemersveld dan in Londen waar ik de driedaagse won met de Ier Young.”

De stand na de eerste avond

1. DE GROOTE-WERNIMONT 16 punten

2. Britton-Tidball 16

3. Frederiksen-Malmberg 15

4. Birkemose-Fynbo 10

5. Watson-Bridges 10

6. Weispfenning-Dik 7

7. BOUSSAER-Mollerup 5

8. DENS-VAN MULDERS 5

9. Ferronato-Cavicchioli 4

10. Murphy-Ryan 2

11. MEYERS-SNELS 0

12. Charlot-Lecamus Lambert 0.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.