Drama in de NBA: kampioen Golden State davert op zijn grondvesten, nieuwe ‘death line-up’ in Philadelphia?

Drama in de NBA: kampioen Golden State davert op zijn grondvesten, nieuwe ‘death line-up’ in Philadelphia?

Foto: AP

Het NBA-seizoen draait intussen op volle toeren en dat kan al eens leiden tot frustraties. Zelfs bij kampioen Golden State, waar Kevin Durant en Draymond Green elkaar ei zo na te lijf gingen. Intussen haalden de Philadelphia 76’ers met Jimmy Butler een derde sterspeler in huis.

De Warriors wonnen vannacht makkelijk van de Atlanta Hawks, maar gingen een speeldag eerder pijnlijk onderuit tegen de LA Clippers. Na één verlenging stond er een eindstand van 121-116 op het scorebord. Vooral tot grote frustratie van Kevin Durant. Die riep luid om de bal bij 106-106 op het einde van de reguliere speeltijd en een misser van Lou Williams. Draymond Green greep echter de bal en verspeelde die domweg terwijl de tijd verstreek.

Green werd getroost door de meeste van zijn ploegmaats, maar Durant ging de directe confrontatie aan met zijn ploegmaat. Durant is niet vies van een game winner en kon dus niet geloven dat Green zelf de wedstrijd probeerde te winnen. Hij moest gekalmeerd worden door veteraan Andre Iguodala, terwijl DeMarcus Cousins zich ontfermde over Green. Die zou zijn ploegmaat verschillende keren een b*tch genoemd hebben. Ook in de kleedkamer zou er nadien woorden gevallen zijn. Green werd vervolgens op non-actief gezet voor de wedstrijd tegen Atlanta.

Opmerkelijk is ook dat Durant bij zijn terugkeer naar het parket lijkt te zeggen: “That’s why I’m out”. “Dit is waarom ik hier weg ben”, dus vertaald in het Nederlands. Er wordt al lang gespeculeerd over de toekomst van de forward, die de voorbije twee seizoenen verkozen werd tot Finals MVP. De LA Lakers van LeBron James zouden Durant wel interesseren.

Drama in de NBA: kampioen Golden State davert op zijn grondvesten, nieuwe ‘death line-up’ in Philadelphia?
Foto: USA TODAY Sports

Intussen in Philly...

Het stond al weken in de sterren geschreven dat Jimmy Butler de Timberwolves ging verlaten. De excentrieke guard had geen zin in een verlengd verblijf in het koude Minnesota en forceerde dan maar een transfer. Door een verzoek tot een transfer in te dienen, maar ook door het veelvuldig te zeggen in interviews en op een bepaald moment met één hand te spelen tijdens een wedstrijd.

Butler kreeg uiteindelijk wat hij wilde en werd naar de Philadelphia 76’ers gestuurd in ruil voor onder andere Dario Saric en Robert Covington. Iedereen blij: Butler gaat spelen voor een van de meest getalenteerde teams in de NBA, de Sixers krijgen er een derde sterspeler bij en de Timberwolves kunnen weer vooruit denken met twee spelers die het team helpen.

Volgens sommigen is er bij de Sixers nu zelfs sprake van een ‘death lineup’. Die term werd geïntroduceerd om de Golden State Warriors te beschrijven toen die speelden met Stephen Curry, Klay Thompson, Andre Iguodala, Kevin Durant en Draymond Green. De twee kemphanen van hierboven dus.

Bij de Sixers zou Markelle Fultz in dat geval verdwijnen naar de bank, waardoor de vijf starters dan worden:

Ben Simmons (alleskunner à la LeBron James)

JJ Reddick (dodelijke schutter)

Jimmy Butler (scorer plus verdediger)

Wilson Chandler (atletische forward)

Joel Embiid (veelzijdige big man)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.