Chileense ‘koning van de bolero’, Lucho Gatica, overleden

Chileense ‘koning van de bolero’, Lucho Gatica, overleden

De Chileense zanger en acteur Lucho Gatica is op negentigjarige leeftijd in Mexico overleden. Dat heeft zijn familie dinsdag meegedeeld aan de Chileense radiozender Cooperativa.

De romantische liefdesliedjes in het muziekgenre bolero waren zijn handelsmerk. Gatica groeide in de jaren vijftig met internationale opnames en tournees uit tot een vaste waarde van de Latijnse muziekwereld. In 2007 ontving hij een Latin Grammy Award als erkenning voor zijn bijzonder prestatie in de Latijns-Amerikaanse muziekindustrie. In 2008 kreeg Gatica, die in verschillende Mexicaanse films meespeelde, een ster op de Hollywood Walk of Fame.

De Chileense regering kondigde voor donderdag een dag van nationale rouw af voor de in 1928 in Rancagua geboren muzikant. “De koning van de bolero heeft ons met zijn muziek op de hele wereld met trots en emoties vervuld. Hij was en is een van de grootste ambassadeurs van ons land”, verklaarde minister van Binnenlandse Zaken Andrés Chadwick. De Chileense minister van Cultuur Consuelo Valdés tweette dinsdagavond dat het talent van Gatica “een onuitwisbare stempel drukte op het muzikale genre”.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees