Eigenaar van bouwgrond ontdekt hoofd, politie vindt de volgende dag de rest van het lichaam

Eigenaar van bouwgrond ontdekt hoofd, politie vindt de volgende dag de rest van het lichaam

De eigenaar van een bouwgrond in het Waals-Brabantse Terhulpen deed dinsdagavond een macabere ontdekking. Hij vond er een hoofd. De politie vond woensdag de rest van het lichaam.

Op een braakliggend terrein in Terhulpen is dinsdagavond een onthoofde man aangetroffen. Dat meldde het parket van Waals-Brabant woensdag. Het hoofd van het slachtoffer werd dinsdag al gevonden, de rest van zijn lichaam woensdag.

Het waren de eigenaars van het terrein langs de Ernest Solvaylaan die dinsdagnamiddag het hoofd aantroffen, toen ze waren langsgekomen met potentiële kopers voor een woning. Ze verwittigden meteen de politie, die het terrein doorzocht maar in eerste instantie niets anders kon vinden.

Woensdagochtend keerden de speurders terug naar het terrein met een ploeg van het Disaster Victim Identification (DVI) van de federale politie en met speurhonden. Niet veel later vonden ze ook de rest van het lichaam. Volgens een wetsdokter gaat het om een man van in de vijftig die ongeveer zes maanden geleden overleed.

“De voorbije maanden is er geen enkele verdwijning gemeld die met deze persoon overeenkomt”, zegt procureur des Konings Jean-Claude Elslander. “Er zal een autopsie worden uitgevoerd om de doodsoorzaak te bepalen.”

Wellicht is het slachtoffer niet ter plaatse gedood en verminkt maar werd het lichaam daar gedumpt.

Het parket zoekt getuigen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees