Veemarkt tot begin volgende week beperkt bereikbaar

Van verdwenen kassei tot gat van enkele meters diep: nog tot maandag miserie om op de Veemarkt te geraken

Tienen -

Op de Veemarkt is deze week een groot gat verschenen in de weg. De oorzaak is een kapotte rioleringsbuis die een wegverzakking heeft veroorzaakt. De stadsdiensten werden spoedig op de hoogte gebracht. Begin volgende week zou alles hersteld zijn.

Het is allesbehalve een alledaags zicht. Momenteel kan je enkele meters diep kijken op de Veemarkt. Een kapotte rioleringsbuis zorgde ervoor dat de aarde onder het wegdek wegspoelde, met een verzakking tot gevolg. Wie de auto wil parkeren op de parking, zal via de Grote Bergstraat moeten komen, want via de Beaduinstraat kan je tijdelijk niet op de Veemarkt rijden. Het was een alerte werkneemster van de Gouden Schaar, die de stadsdiensten op de hoogte bracht. “Er was een kassei in het midden van de weg verdwenen”, vertelt de werkneemster. “Op zich is dat een kleinigheid, maar we wilden toch voorkomen dat er iemand zijn voet zou omslaan of zelfs zou breken. De stadsdiensten zijn dan erg snel komen kijken en het probleem leek toch net iets groter te zijn dan wat we zo konden zien.”

“In de put”

Bij de Gouden Schaar denken ze niet dat het gat een grote invloed zal hebben op de winkel. “Voor alle duidelijkheid: nee, we zitten niet in de put”, grapt zaakvoerder Bart Debbaut. “We hebben ook aan de klanten via Facebook duidelijk gemaakt hoe ze moeten rijden om tot op de Veemarkt te raken. Als je dan wil wegrijden, moet je de Wolmarkt, Peperstraat, Broekstraat en Goossensvest volgen. We hebben ook een plannetje voorzien op onze Facebookpagina. Het voornaamste is dat het hersteld wordt.” De werken zullen waarschijnlijk tot begin volgende week duren. Momenteel wordt het gat wat verder uitgegraven zodat de wanden gestut kunnen worden. Dan wordt de rioolbuis vervangen zodat het gat begin volgende week kan worden dichtgegooid.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio