Paniek bij U2-fans: stopt de band ermee?

Paniek bij U2-fans: stopt de band ermee?

Foto: Paul Zinken/dpa

Het laatste concert van de Europese tournee van U2 heeft paniek veroorzaakt bij fans van de band. Frontman Bono zei dat het bijzondere jaren geweest zijn voor zijn rockgroep, “en nu houden we het voor bekeken”. Meteen wordt gesuggereerd dat hij daarmee hintte op het definitieve einde van de band.

“We zijn al een hele tijd op tournee, al 40 jaar. En vooral de voorbije vier jaar zijn heel bijzonder geweest voor ons”, zei Bono aan het einde van het concert van zijn band in Berlijn. De Europese tournee werd afgesloten in de Duitse stad als goedmakertje voor de fans, want enkele maanden geleden verloor hij er zijn stem en moest het optreden gestaakt worden.

Bono sloot zijn speech af door te zeggen dat ze het nu “voor bekeken houden”. “We’re going away now”, zei hij, en de geruchtenmolen begon op volle toeren te draaien. De populaire Twitter-account U2gigs, altijd goed geïnformeerd over de band, nuanceerde meteen door te zeggen dat de geruchten er aan het einde van elke tournee wel zijn. “Maar ze zijn nooit plausibeler geweest dan nu”, wordt er nog aan toegevoegd.

De groep zelf heeft nog niet gecommuniceerd, maar bedankte alle fans op sociale media voor de afgeronde tournee en zei niets over een eventueel definitief einde.

Corrigeer

MEER NIEUWS