Zesdaagse Gent: ex-winnaar Jasper De Buyst heeft de juiste pedaaltred nog niet gevonden

Zesdaagse Gent: ex-winnaar Jasper De Buyst heeft de juiste pedaaltred nog niet gevonden

Van der Sande en De Buyst. Foto: Photo News

e Nederlanders Youri Havik en Wim Stroetinga maakten van enige rivaliteit tussen de tenoren gebruik om belangrijke rondewinst te versieren in het slot van de korte ploegkoers, het afsluitend nummer van de eerste avond. Jasper De Buyst evalueert zijn terugkeer in ‘t Kuipke.

“Goed, maar nog niet zoals ik het zou willen. mijn conditie is goed, maar ik mis nog wat punch”, zegt de Captain of Cycling, die met Tosh Van Der Sande, de ploegkoers won. “De eerste ploegkoers was best pittig. Ik miste de schwung om de inspanningen te rekken, maar we bleven in de nulronde. In de spurt kwam het niet goed uit. Het was de bedoeling dat ik de spurt zou doen, maar het draaide anders uit. Tosh klopte Iljo Keisse na een beklijvende slotronde. Ergens had ik er wel rekening mee gehouden dat het de eerste dag lastig zou zijn. Dat we de schade konden beperken, is de meest positieve vaststelling. Er is nog niets onherstelbaar gebeurd. Dat er fel gebikkeld gaat worden voor de overwinning en de podiumplaatsen is zeker. Keisse-Viviani gooiden hun troefkaarten op tafel. Wij hebben er nog enkele op zak. Punten pakken is belangrijk. In elke nummer moet men aan de bak.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.