Haar verloofde kwam om bij de vliegtuigcrash van Lion Air, maar toch wilde deze vrouw nog trouwfoto’s laten maken

Haar verloofde kwam om bij de vliegtuigcrash van Lion Air, maar toch wilde deze vrouw nog trouwfoto’s laten maken

Foto: Instagram

Een Indonesische vrouw wier aanstaande echtgenoot omkwam bij de vliegtuigcrash met het toestel van Lion Air, heeft toch nog huwelijksfoto’s laten maken. Ze zegt dat ze zo de laatste wens van haar verloofde in vervulling liet gaan.

Intan Syari en Rio Nanda Pratama zouden op 11 november in het huwelijksbootje treden, maar het noodlot besliste daar anders over. Pratama kwam om als één van de passagiers van vlucht JT 610, die op 29 oktober neerstortte vlak na het vertrek vanuit Jakarta. Van de 189 inzittenden overleefde niemand de ramp.

Hoewel ze kapot is van verdriet, liet Syari toch huwelijksfoto’s maken. Daarop staat ze alleen, maar wel glimlachend en met witte jurk en trouwring. “Ik mag dan onbeschrijflijk veel verdriet hebben, toch wil ik voor je lachen”, schrijft ze op Instagram. “Ik mag niet droef zijn, maar moet me sterk houden, zoals je mij dat altijd geleerd hebt.”

Syari vertelt dat voordat hij vertrok met de fatale vlucht, Pratama nog een mopje maakte. Als hij niet op tijd terug zou zijn, had hij gezegd, moest ze de foto’s maar gewoon maken en doorsturen. De twee kenden elkaar al 13 jaar, hij was haar eerste liefde.

LEES OOK. Gecrasht vliegtuig had problemen met snelheidsmeter op vier vluchten

De dag van de fotoshoot was bij momenten erg emotioneel. “We probeerden mopjes te maken, alsof het een gewone dag was”, legt de wedding planner Famega Syavira uit. “We probeerden heel erg niet over het huwelijk te praten, of over Rio. Als iemand droevig werd, hielden we onze tranen in.”

“Maar dan belde ze met Rio’s mama en kon Intan haar tranen niet meer bedwingen. ‘We moesten dit samen doen’, zei ze. ‘Rio had hier moeten staan.’ En ze huilde, we huilden allemaal.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees