‘Dancing Dimi’ blijft imponeren en gaat met 9-darter naar kwartfinales Grand Slam of Darts

© Photo News

Dimitri Van den Bergh (PDC-37) heeft zich in het Engelse Wolverhampton voor de kwartfinales van het Grand Slam of Darts geplaatst. De 24-jarige Antwerpenaar versloeg Stephen Bunting (PDC-21), voormalig wereldkampioen van de BDO, met 10-6 en gooide daarbij in het vijftiende leg een 9-darter.

Bij een 8-6 voorsprong startte The Dreammaker met zeven triple 20 worpen, waarna hij triple 19 en tot slot dubbel 12 wegprikte. Goed voor de vierde 9-darter in de geschiedenis van het toernooi. De Engelsen James Wade (PDC-6), Dave Chisnall (PDC-10) en in 2014 Kim Huybrechts (PDC-18) deden het hem voor.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor het overige was het geen beste partij. Van den Bergh wierp een gemiddelde van 90,51 punten per drie darts, tegen 88,14 voor Bunting. Ook bij het uitwerpen was onze landgenoot beter (31,03%-26.09%).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de kwartfinales neemt de wereldkampioen bij de jeugd het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Engelsman Rob Cross (PDC-3), de regerende wereldkampioen, en de Oostenrijker Mensur Suljovic (PDC-7). (belga)

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie