De Ketele en Ghys laten hun tanden zien in Lotto-Zesdaagse Vlaanderen - Gent

De Ketele en Ghys laten hun tanden zien in Lotto-Zesdaagse Vlaanderen - Gent

Foto: GEERT TRESIGNIE

De Belgen presteren uitstekend op de Gentse Zesdaagse. Het Nederlandse duo Havik - Stroetinga moest de leiding afstaan aan De Ketele - Ghys. Ook Keisse en ploegmaat Viviani zijn duidelijk in goede doen.

Iljo Keisse en Elia Viviani kregen op de eerste avond van de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent menig open doekje en sprokkelden vooral veel punten. Kenny De Ketele-Robbe Ghys en Jasper De Buyst-Tosh Van Der Sande hadden de boodschap begrepen en gingen bij het begin van de tweede avond ijverig op puntenjacht. De Ketele en Van Der Sande wonnen hun reeks puntenkoers. Na een alweer hoogstaande ploegenafvalling, gewonnen door De Buyst voor Ghys, klitten de topteams dicht bij elkaar.

Moreno De Pauw vond zijn snelle benen terug en won met Lindsay De Vylder de baanronde (8.56.). Fabio Van Den Bossche (18), die aan de ervaren Nick Stöpler is gekoppeld, klokte net als gisteren de tweede tijd (8.69.).

Actie en reactie

De Nederlanders Youri Havik en Wim Stroetinga, die dinsdagnacht door de mazen van het net glipten, begonnen als leider aan de ploegkoers over 45’. Actie en reactie volgden elkaar in versneld tempo op. Opvallend: er moest telkens behoorlijk lang geknokt worden voor rondewinst, Keisse-Viviani waren tijdens de eerste wedstrijdhelft doorlopend op achtervolgen aangewezen. Met een doublette zetten De Ketele-Ghys hun ambities extra kracht bij. De wereldkampioenen Kluge-Reinhardt en De Buyst-Van Der Sande lieten niet begaan. Keisse-Viviani en zeer opvallend ook Hesters-Vergaerde bleven in de nulronde. De Europese kampioenen De Ketele-Ghys en De Buyst-Van Der Sande duwden Keisse-Viviani opnieuw in het defensief, maar die slaagden er diep in de finale opnieuw in om de achterstand weg te werken. In een ploegkoers waarin er met rondeverlies werd gegoocheld, trokken De Ketele-Ghys het laken naar zich toe voor Keisse-Viviani en De Buyst-Van Der Sande. De Ketele-Ghys en Keisse-Viviani versierden na dit wedstrijdonderdeel een bonusronde.

De stand om 23 uur

1. DE KETELE-GHYS 107 punten

2. KEISSE-Viviani 104

op 1 ronde

3. DE BUYST-VAN DER SANDE 90

4. Kluge-Reinhardt 70

5. Havik-Stroetinga 50

op 2 ronden

6. VERGAERDE-HESTERS 66

op 3 ronden

7. DE VYLDER-DE PAUW 71

op 7 ronden

8. Lamon-Scartezzini 16

9. Morkov-Pieters 1

op 8 ronden

10. RICKAERT-STEELS 31

op 9 ronden

11. Stöpler-VAN DEN BOSSCHE 22

op 14 ronden

12. Hester-THIJSSEN 2.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.