K3-Hanne, Klaasje en Marthe verkochten al 500.000 platen, maar “vechten nog steeds tegen ons imago”

500.000 K3-platen hebben Klaasje, Marthe en Hanne al verkocht. En nu is er het nieuwe album ‘Roller ­Disco’, dat zelfs country en hiphop bevat. “We vechten nog steeds tegen ons imago van kleine brave meisjes.”

Een award voor 500.000 verkochte platen in de huidige K3-bezetting. Dat kregen Klaasje, Hanne en Marthe gisteren bij de voorstelling van hun vierde album Roller Disco. Een half miljoen, alstublieft.

“In het begin zeiden getallen ons niet veel, maar intussen beseffen we wat dat inhoudt. Het is immens, in een tijd waarin de muziekindustrie ineen dondert”, zegt het drietal.

Nu is er dus Roller Disco, waarop hun popmuziek de deur verder openzet en rock, country en zelfs hiphop verwelkomt. “Het gevolg van werken met een heel team. Ieder heeft zijn smaak en invloeden, en we luisteren heel hard naar elkaar. Dat is ook goed. Als ik een hele plaat lang dezelfde stijl moet aanhoren, gaat dat vaak vervelen”, aldus Marthe.

K3-Hanne, Klaasje en Marthe verkochten al 500.000 platen, maar “vechten nog steeds tegen ons imago”
Foto: Jan Van der Perre

Sneller thuisblijven

Met de zenuwen van de dames gaat het elk jaar beter. En ook de adoratie van de fans, zelfs wanneer ze gewoon over straat wandelen, raken ze niet beu. “Al merk ik wel dat ik sneller thuisblijf en boodschappen uitstel, omdat ik geen zin heb om me te schminken. De kinderen hebben een bepaald opgepoetst beeld van K3 en ik wil die bubbel niet doorprikken”, zegt Hanne.

Eén ding is na al die jaren nog niet veranderd. “Het gevecht tegen het imago”, zoals Klaasje het noemt. “Los van gerichte evenementen zoals Music for Life worden we nog steeds amper gedraaid op de radio. En coachen in The Voice Kids was een fantastische ervaring, maar je merkte dat veel kinderen – zeker de oudere – niet voor ons kozen omdat ze dachten dat we hen in het keurslijf van een klein, schattig meisje zouden steken. Hopelijk hebben we intussen laten zien dat onze smaak, kennis en interesses veel breder gaan dan dat.”

Twintig jaar K3

Volgend jaar bestaat K3 twintig jaar, en geven ze op 6 april een verjaardagsshow in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. “We spelen de grootste hits, de tribunes zullen net als bij de musical 40-45 een rondje maken én iedereen krijgt een hoofdtelefoon om naar onze muziek te luisteren.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees