Lotto-Zesdaagse Gent-Vlaanderen: De Vylder en De Pauw bijten van zich af, De Ketele en Ghys aan de leiding

Lotto-Zesdaagse Gent-Vlaanderen: De Vylder en De Pauw bijten van zich af, De Ketele en Ghys aan de leiding

De tweede dag van de Zesdaagse van Gent zorgde voor een heuse ommekeer. De thuisrenners namen het commando. Met vier teams in dezelfde ronde kan het nog alle kanten uit.

Moreno De Pauw en Elia Viviani zetten de dernyreeksen naar hun hand. In de tweede reeks vermocht younster Fabio Van Den Bossche, in het zog van Michel Vaarten, het om de Italiaan tot op de streep te bestoken tot groot plezier van de uitzinnige massa. De supersprint en de scratch waren een Deens onderonsje met respectievelijk Marc Hester en Jesper Morkov als winnaar. De chronorit over 500m bevestigde de status van Moreno De Pauw, die een tweede dag op rij met Lindsay De Vylder won.

De tweede avond werd afgesloten met een korte ploegkoers. De Ketele-Ghys, Keisse-Viviani en De Buyst-Van Der Sande, die elkaar met open vizier blijven bekampen, lieten een doublette optekenen. In het slot konden vier ploegen zich losmaken. De Vylder nam de maat van Havik. De Pauw-De Vylder, die steeds beter op elkaar afgesteld zijn, schuiven op in het klassement. De Ketele-Ghys nemen de leidersplaats van Keisse-Viviani over.

De stand na de tweede wedstrijddag:

1. DE KETELE-GHYS 129 punten

2. KEISSE-Viviani 122

3. DE BUYST-VAN DER SANDE 106

4. Havik-Stroetinga 78

op 1 ronde

5. DE VYLDER-DE PAUW 116

6. Kluge-Reinhardt 86

7. VERGAERDE-HESTERS 76

op 6 ronden

8. Lamon-Scartezzini 32

op 7 ronden

9. Morkov-Pieters 15

op 8 ronden

10. RICKAERT-STEELS 37

op 10 ronden

11. Stöpler-VAN DEN BOSSCHE 25

op 14 ronden

12. Hester-THIJSSEN 18.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.